Kontantinsats bil

Här går vi igenom vad det innebär att betala en kontantinsats vid köp av bil. Om du ska finansiera ett köp av en bil med ett lån är ett vanligt billån ett bra alternativ. Det är ett lån där räntan är relativt låg eftersom bilen du köper fungerar som säkerhet för lånet. Det är alltså inte ett privatlån, blancolån eller någon annan typ av lån utan säkerhet.

Vad krävs för att få ett lån med kontantinsats vid köp av bil?

För att bli beviljad ett billån måste du alltså betala en kontantinsats. Det finns ytterligare villkor som alltid gäller:

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Din kreditvärdighet måste vara tillräckligt hög i förhållande till lånebeloppet
  • Bilen måste vara ordentligt försäkrad

Hur mycket är handpenningen vid köp av bil?

Handpenning betyder samma sak som kontantinsats. Det finns flera olika aktörer på lånemarknaden som erbjuder billån med handpenning. Det är minst 20 procent av bilens värde som du måste ha sparat ihop till för att kunna köpa bil med kontantinsats. Kontantinsats betyder inte att du måste ha med dig kontanter, utan i normala fall gör du en överföring av den del av priset som du inte lånar till.

Är ett billån med kontantinsats det bästa finansieringsalternativet?

Ja, ofta. Via oss på blipp kan du ansöka om ett lån med kontantinsats vid köp av bil privat. Det har tidigare varit omöjligt, och därför är vi glada över att kunna hjälpa dig att hitta ett av marknadens bästa billån. Detta utan att du behöver köpa bil av bilhandlare. En bilhandlare behöver marginaler och det är oftast dyrare att köpa där än privat. Vi erbjuder en tjänst som är kostnadsfri samtidigt som affären är lika trygg som när du köper en bil hos bilhandlaren. Det kan alltså vara kostnadseffektivt att köpa bil och finansiera köpet med ett billån med kontantinsats via blipp.

En annan möjlighet är att teckna ett privatlån. Då behöver du ingen kontantinsats och kan använda pengarna till vad du vill. Ska du köpa en finare bil behöver du dock ha hög kreditvärdighet och du får räkna med att betala lite högre ränta än när du tecknar ett lån till en bil med kontantinsats. Att välja lån med kontantinsats när man ska köpa bil är alltså förmånligast.

Ansök om lånelöfte för bilköp

Utvalda artiklar

Nu kan du få bilen hemlevererad
Magazine2022-04-25

Nu kan du få bilen hemlevererad

Köp bilen privat hemma ifrån soffan - sedan kommer bilen hem till dig med Blipps hemleverans. Så här fungerar det.

Jätteökning för begagnade elbilar och laddhybrider
Magazine2021-08-16

Jätteökning för begagnade elbilar och laddhybrider

Elbilar och laddhybrider ökar kraftigt på begagnatmarknaden. Här är de 20 modellerna som säljer allra bäst just nu.

Begtest & köpguide: Tesla Model 3 - köp rätt begagnad Tesla
Magazine2021-08-11

Begtest & köpguide: Tesla Model 3 - köp rätt begagnad Tesla

Tesla Model 3 är en av de allra populäraste begagnade elbilarna. I detta begtest får du tips och råd vad du ska tänka på inför köpet av en begagnad Model 3.

Elbilsexpert: Elbilar knappar in på laddhybrider
Magazine2022-05-11

Elbilsexpert: Elbilar knappar in på laddhybrider

Laddhybrider har hittills varit populärare än elbilar - men snart kan de helt elektriska bilarna gå om. Här är de mest sålda just nu.

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.