Kontantinsats bil

Här går vi igenom vad det innebär att betala en kontantinsats vid köp av bil. Om du ska finansiera ett köp av en bil med ett lån är ett vanligt billån ett bra alternativ. Det är ett lån där räntan är relativt låg eftersom bilen du köper fungerar som säkerhet för lånet. Det är alltså inte ett privatlån, blancolån eller någon annan typ av lån utan säkerhet.

Vad krävs för att få ett lån med kontantinsats vid köp av bil?

För att bli beviljad ett billån måste du alltså betala en kontantinsats. Det finns ytterligare villkor som alltid gäller:

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Din kreditvärdighet måste vara tillräckligt hög i förhållande till lånebeloppet
  • Bilen måste vara ordentligt försäkrad

Hur mycket är handpenningen vid köp av bil?

Handpenning betyder samma sak som kontantinsats. Det finns flera olika aktörer på lånemarknaden som erbjuder billån med handpenning. Det är minst 20 procent av bilens värde som du måste ha sparat ihop till för att kunna köpa bil med kontantinsats. Kontantinsats betyder inte att du måste ha med dig kontanter, utan i normala fall gör du en överföring av den del av priset som du inte lånar till.

Är ett billån med kontantinsats det bästa finansieringsalternativet?

Ja, ofta. Via oss på blipp kan du ansöka om ett lån med kontantinsats vid köp av bil privat. Det har tidigare varit omöjligt, och därför är vi glada över att kunna hjälpa dig att hitta ett av marknadens bästa billån. Detta utan att du behöver köpa bil av bilhandlare. En bilhandlare behöver marginaler och det är oftast dyrare att köpa där än privat. Vi erbjuder en tjänst som är kostnadsfri samtidigt som affären är lika trygg som när du köper en bil hos bilhandlaren. Det kan alltså vara kostnadseffektivt att köpa bil och finansiera köpet med ett billån med kontantinsats via blipp.

En annan möjlighet är att teckna ett privatlån. Då behöver du ingen kontantinsats och kan använda pengarna till vad du vill. Ska du köpa en finare bil behöver du dock ha hög kreditvärdighet och du får räkna med att betala lite högre ränta än när du tecknar ett lån till en bil med kontantinsats. Att välja lån med kontantinsats när man ska köpa bil är alltså förmånligast.

Ansök om lånelöfte för bilköp