Blipp

Vad är regnumret på bilen du vill sälja?

Sälj bilen privat och få 15%-20% bättre betalt än hos bilhandlaren. Det enda du behöver göra är att visa upp bilen när det är dags för försäljning så sköter vi resten. Helt kostnadsfritt.

Number Plate
 • Vi erbjuder köparen samma fördelar som hos bilhandlaren
 • Du slipper oseriösa bud och köpare
 • Digitala kontrakt och ägarbyte
 • Slipp gå till banken, vi är tillgängliga alla dagar mellan 08 - 22.
Blipp
Blipp
blipp

Så fungerar blipp

Blipp är enkelt att använda. Här kan du få en överblick av hur säljprocessen går till.

1

Vad är bilen värd?

När du vill sälja en bil får du först ett uppskattat värde på bilen. Det baseras på bilens miltal och en snabb, digital granskning.

2

Vi skapar och publicerar din annons

Vi står för beskrivningen och du står för bilderna. Teamwork! När annonsen är klar publicerar vi din bil på de stora marknadsplatserna och sköter försäljningen åt dig. Det enda du behöver göra är att luta dig tillbaka och vänta på att rätt bud ska komma in. Enkelt!

3

Överlämningen

När någon visar intresse för bilen får du föreslå en tid för träff. Blipp är med vid överlämningen via videosamtal för att svara på frågor och se till att affären går rätt till.

Vad tycker våra kunder

Från redaktionen

25 november 2021
Värdera bilen rätt - 5 bra tips
Att värdera din bil är den av de viktigaste frågorna när det är dags för försäljning. Här är fem tips för värderingen som hjälper dig att göra en bra bilaffär.
Läs mer
23 november 2021
Stor guide - bästa tipsen när du ska köpa begagnad elbil
Fler och fler vill köpa en begagnad elbil. Här är bästa tipsen vad du ska tänka på.
Läs mer
23 november 2021
Begagnad Toyota Auris – begtest, köpguide och tips
Toyota Auris är en av de populäraste modellerna på begagnatmarknaden, bilen är väldigt pålitlig och felfri, här är några saker du bör tänka på.
Läs mer
19 november 2021
”Blir en wow-effekt när det varit så krångligt”
Malin Floberg och hennes kolleger på Blipps kundtjänst hjälper bilköparna göra trygga och enkla affärer. ”Många är förvånade över hur smidigt det är”, berättar Malin.
Läs mer

Hur får jag hjälp att sälja min bil?

Blipp är det nya trygga och smidiga sättet att sälja bil privat. Du får personlig hjälp när du ska sälja bilen privat. Blipp löser allt från billån, försäkring, bakgrundskontroll till betalning och ägarbyte. Om du byter in bilen till en bilhandlare i stället för att sälja den till en privatperson får du mindre för din inbytesbil. Vi hjälper dig att göra en smidig och trygg privat bilaffär så att du får mer betalt för din bil.

Är det krångligt att sälja bilen privat?

Att sälja en bil privat är inte vara krångligt om du använder blipp. Du får vara beredd på att avsätta en del tid till att kommunicera med köpare som vill pruta och har sina egna idéer om varför priset du satt inte är det rätta. Vi på blipp gör det lätt och tryggt att sälja en begagnad bil.

Vilka regler finns det när jag ska sälja?

Vi på blipp kan hjälpa dig med allt pappersarbete runt affären. En fråga som en del ställer sig är hur många bilar man får sälja per år? Svaret är att en privatperson kan sälja en bil per kalendermånad. Vid större volymer gäller andra bestämmelser eftersom det räknas som en verksamhet.

Hur hittar jag någon som köper min bil?

För att du ska få rätt köpare när du väljer att sälja bil privat är det viktigt att du beskrivit bilen på ett bra sätt i annonsen. Det gäller oavsett om du tänker chansa och sälja bil på Blocket eller om du gör det med vår hjälp. Här är några uppgifter som alltid bör finnas med när du ska sälja en begagnad bil:
 • - Vad det är för årsmodell?
 • - Vilken motor har bilen och vad drivs den med för bränsle?
 • - Hur många mil har bilen gått (mätarställning)?
 • - Vad har den för utrustning som inte är standard?
 • - Vad är det för växellåda?
 • - Har den genomgått större reparationer?
 • - Vad var resultatet av den senaste besiktningen?

Hur löses betalningen vid bilköpet?

Du behöver också tänka på hur du vill ha din betalning när du ska sälja bil privat. Säljer du bilen med hjälp av blipp kan vi förmedla betalningen från köparen, vi kan även se till att eventuella lån löses vid försäljning av bilen.

Vad får jag hjälp med vid bilaffären?

Det är enkelt att sälja en bil med hjälp av blipp. Precis som en bilhandlare kan vi hjälpa köparen med finansiering och försäkringar. Vi gör en bakgrundskontroll av bilen du säljer vilket är en trygghet för köparen och något som ökar dina chanser att sälja din bil privat. Vi kan också ta fram ett köpekontrakt och lösa befintliga billån samt erbjuda dig som säljare 100 % säker betalning. Det finns flera goda anledningar att sälja sin bil privat med vår hjälp.

Hur får jag svar på mina frågor?

Om du har fler frågor om vad det innebär att sälja bil privat är du välkommen att ställa dem till oss på blipp. Vår uppgift är att göra det tryggt och smidigt att sälja en begagnad bil. Vi kan till exempel förklara vilka regler som gäller för skatt när du ska sälja en bil.