Release hero

Företagsleasing av begagnade bilar

Med Blipp kan du företagsleasa begagnade bilar utan att gå via bilhandlaren.

  • Leasa begagnade bilar utan att gå via bilhandlare
  • Opartisk partner med kunskap om marknaden
  • Erbjud finansiering om du säljer företagsbil

Över 500 nöjda företagskunder

UtmärktTrustpilot logoTrustpilot logo
kr
80 000 kr1 200 000 kr
kr
0 %50 %
mån
24 mån48 mån
%
10 %55 %
Månadskostnad exkl. moms

3 696 kr/mån

Att använda Blipp kostar 1% av bilens pris

Fast månadskostnad – Budgetera ditt bilägande

Många företagare uppskattar också det bekväma bilägandet som det ofta innebär att leasa bil. Företaget slipper ekonomiska överraskningar och kan budgetera hur mycket bilägandet kommer att kosta.

Spara 1000-lappar i skatt

Begagnade tjänstebilar har blivit ett skatteklipp jämfört med att köpa en helt ny bil. Tjänstebilsförare som väljer en nyare begagnad bil kan spara 28 000 kronor i skatt på tre år.

Läs mer

Bra för klimatet

Var snäll mot Moder Jord och byt inte bil oftare än nödvändigt. Det tar tid innan en ny bil blir klimatneutral jämfört mot att behålla din nuvarande bil.

Företagsleasing av begagnad bil

Att köpa en bil kan vara ett stort steg för ett företag, men har du funderat på möjligheten att leasa istället? Företagsleasing av en begagnad bil kan vara det smarta valet för ditt företag. På Blipp kan du enkelt ansöka och få en översikt över månadskostnaden. Vi kan bilar och bilaffären både mellan privatpersoner och företag.

Riktig leasing – utan bilhandlare

Leasing genom bilhandlare blir ofta onödigt dyrt. Vi på Blipp kan hjälpa dig att hitta en skräddarsydd lösning. Genom Blipp får du hjälp med ägarbyten och transaktioner, experthjälp under affären samt hjälp med att lösa restskulden från finansbolaget. Det du behöver göra är att hitta den bil du vill leasa och skicka in din ansökan. Blir din ansökan godkänd bokar du en tid med Blipp och nuvarande leasingtagare för affären.

Var hittar jag en bil att leasa?

Det spelar ingen roll var du hittar bilen du vill leasa, det kan vara en annons på Blipp, genom en bilannons på Blocket eller genom en bekant. När du väl har hittat en bil och har en godkänd ansökan så hjälper vi dig genom processen.

Skillnad mellan operationell och finansiell leasing

Två former som är vanliga vid billeasing är finansiell leasing och operationell leasing. Finansiell leasing liknar ett billån men medför bland annat bokföringsfördelar då halva eller hela momsen beroende på biltyp blir avdragsgill. Samt att man vid avyttring tar del av eventuellt överskott. Operationell leasing kan likställas med en bilhyra. Du betalar den avtalade månadskostnaden, kör bilen det överenskomna miltalet per år, och vid löptidens slut lämnar du tillbaka bilen till bilfirman eller finansbolaget. Du tar då inte del av eventuell överskott. Genom Blipp kan vi erbjuda finansiell leasing.

Miljövänligt val för företaget

Att lease en begagnad bil är inte bara smart ur ett ekonomiskt perspektiv, det är även ett miljövänligt alternativ. Genom att återanvända och förlänga livslängden på bilar bidrar företaget till mindre resursförbrukning och minskad miljöpåverkan.

Genom att välja företagsleasing av en begagnad bil genom Blipp, investerar ni i en cirkulär ekonomi. Ni bidrar till att minska behovet av nyproduktion och därigenom till mindre utsläpp.

Garanti och försäkring

När du leasar en begagnad bil genom Blipp har du möjliget att köpa till 1-års garani för att skydda dig mot oväntade händelser och kostnader. I samband med att leasingen aktiveras får du en 14 dagars kostnadsfri försäkring från Trygg Hansa, följt av 20% på försäkringspremien om du väljer att fortsätta med Trygg Hansa.

Vanliga frågor om företagsleasing

Vad är företagsleasing av bil?

Företagsleasing är en typ av avtal där ett företag betalar en månatlig avgift för att använda en eller flera bilar istället för att köpa dem direkt. Företagsleasing av bil har många fördelar när du behöver en bil till företaget eller som förmånsbil. Bilfinansieringen innebär att du inte behöver binda kapital i bilen som vid ett vanligt bilköp och vet vad bilen kommer att kosta varje månad. Vi på Blipp kan hjälpa dig hitta en skräddarsydd lösning där du får hjälp av våra professionella rådgivare – hela vägen

Företagsbil eller förmånsbil?

När du driver ett företag är det ofta viktigt att maximera avkastningen på kapitalet och att inte belasta företagets likviditet i onödan. En lösning som blivit allt populärare är att skaffa företagsbil eller förmånsbil via företagsleasing. Det innebär att bilen används som säkerhet och att du får en leasingavgift varje månad som följer bilens värdeminskning. Fördelarna är flera oavsett om du ska företagsleasa arbetsbil eller förmånsbil, ibland kallat tjänstebil.

Finansiell leasing eller operationell leasing?

Två former som är vanliga vid billeasing är finansiell leasing och operationell leasing. Finansiell leasing liknar ett billån men medför bland annat bokföringsfördelar då halva eller hela momsen beroende på biltyp blir avdragsgill. Samt att man vid avyttring tar del av eventuellt överskott. Operationell leasing kan likställas med en bilhyra. Du betalar den avtalade månadskostnaden, kör bilen det överenskomna miltalet per år, och vid löptidens slut lämnar du tillbaka bilen till bilfirman eller finansbolaget. Du tar då inte del av eventuell överskott. Genom Blipp kan vi erbjuda finansiell leasing.

Företagsleasing för nytt eller begagnat?

Vilket som passar bäst för ditt företag och ert bilbehov beror på hur bilen ska användas och hur er situation ser ut i övrigt. Våra professionella rådgivare på Blipp kan hjälpa er med skräddarsydda upplägg av företagsleasing för begagnade bilar.

Dra av momsen på bil?

När du företagsleasar en förmånsbil kan leasingkostnaden bokföras som en rörelsekostnad och halva momsen är avdragsgill. Vissa kalkyler visar att månadsbetalningen kan bli 15-20 procent lägre för ett företag som använder företagsleasing jämfört med att köpa bilen kontant eller via checkkrediten

Leasing för bland annat Volvo, Volkswagen, Audi, Tesla eller annan bil?

Oavsett om du söker företagsleasing eller business lease av en Volvo, Volkswagen, Audi, Tesla eller annan bil kan vi på Blipp hjälpa dig att hitta en skräddarsydd lösning där du får hjälp av våra professionella rådgivare – hela vägen. Det som kan påverka din månadskostnad är bland annat körsträcka, ränta, bostadsort och om service och försäkring ska ingå i leasingfakturan.

Leasing av elbil eller traditionell bil?

I dag är det också viktigare att titta på bilens totala ägarkostnader än att endast stirra sig blind på inköpspriset för bilen. Elektriska bilar ger både ett lägre förmånsvärde för brukaren och lägre sociala avgifter för företaget. Dessutom är drivmedlet betydligt billigare.

Våra kunder tycker att vi är...