Release hero

Företagsleasing med experthjälp

Med Blipp kan du företagsleasa begagnade bilar utan att gå via bilhandlaren.

  • Leasa begagnade bilar utan att gå via bilhandlare
  • Opartisk partner med kunskap om marknaden
  • Erbjud finansiering om du säljer företagsbil

Över 500 nöjda företagskunder

UtmärktTrustpilot logoTrustpilot logo
kr
80 000 kr1 200 000 kr
kr
0 %50 %
mån
24 mån48 mån
%
10 %55 %
Månadskostnad exkl. moms

3 696 kr/mån

Att använda Blipp kostar 1% av bilens pris

Fast månadskostnad – Budgetera ditt bilägande

Många företagare uppskattar också det bekväma bilägandet som det ofta innebär att leasa bil. Företaget slipper ekonomiska överraskningar och kan budgetera hur mycket bilägandet kommer att kosta.

Spara 1000-lappar i skatt

Begagnade tjänstebilar har blivit ett skatteklipp jämfört med att köpa en helt ny bil. Tjänstebilsförare som väljer en nyare begagnad bil kan spara 28 000 kronor i skatt på tre år.

Läs mer

Bra för klimatet

Var snäll mot Moder Jord och byt inte bil oftare än nödvändigt. Det tar tid innan en ny bil blir klimatneutral jämfört mot att behålla din nuvarande bil.

Vanliga frågor om företagsleasing

Vad är företagsleasing av bil?

Företagsleasing är en typ av avtal där ett företag betalar en månatlig avgift för att använda en eller flera bilar istället för att köpa dem direkt. Företagsleasing av bil har många fördelar när du behöver en bil till företaget eller som förmånsbil. Bilfinansieringen innebär att du inte behöver binda kapital i bilen som vid ett vanligt bilköp och vet vad bilen kommer att kosta varje månad. Vi på Blipp kan hjälpa dig hitta en skräddarsydd lösning där du får hjälp av våra professionella rådgivare – hela vägen

Företagsbil eller förmånsbil?

När du driver ett företag är det ofta viktigt att maximera avkastningen på kapitalet och att inte belasta företagets likviditet i onödan. En lösning som blivit allt populärare är att skaffa företagsbil eller förmånsbil via företagsleasing. Det innebär att bilen används som säkerhet och att du får en leasingavgift varje månad som följer bilens värdeminskning. Fördelarna är flera oavsett om du ska företagsleasa arbetsbil eller förmånsbil, ibland kallat tjänstebil.

Finansiell leasing eller operationell leasing?

Två former som är vanliga vid billeasing är finansiell leasing och operationell leasing. Finansiell leasing innebär att du oftast, men inte alltid, betalar en första förhöjd leasingavgift och att du själv får lösa bilens restvärde när leasingperioden är över. Operationell leasing innebär att du inte behöver bry dig om restvärdet och någon första förhöjd hyra förekommer sällan. Dessutom brukar försäkring och service ingå.

Företagsleasing för nytt eller begagnat?

Vilket som passar bäst för ditt företag och ert bilbehov beror på hur bilen ska användas och hur er situation ser ut i övrigt. Våra professionella rådgivare på Blipp kan hjälpa er med skräddarsydda upplägg av företagsleasing för begagnade bilar.

Dra av momsen på bil?

När du företagsleasar en förmånsbil kan leasingkostnaden bokföras som en rörelsekostnad och halva momsen är avdragsgill. Vissa kalkyler visar att månadsbetalningen kan bli 15-20 procent lägre för ett företag som använder företagsleasing jämfört med att köpa bilen kontant eller via checkkrediten

Leasing för bland annat Volvo, Volkswagen, Audi, Tesla eller annan bil?

Oavsett om du söker företagsleasing eller business lease av en Volvo, Volkswagen, Audi, Tesla eller annan bil kan vi på Blipp hjälpa dig att hitta en skräddarsydd lösning där du får hjälp av våra professionella rådgivare – hela vägen. Det som kan påverka din månadskostnad är bland annat körsträcka, ränta, bostadsort och om service och försäkring ska ingå i leasingfakturan.

Leasing av elbil eller traditionell bil?

I dag är det också viktigare att titta på bilens totala ägarkostnader än att endast stirra sig blind på inköpspriset för bilen. Elektriska bilar ger både ett lägre förmånsvärde för brukaren och lägre sociala avgifter för företaget. Dessutom är drivmedlet betydligt billigare.

Våra kunder tycker att vi är...
An electric car and two people in front of a wooden house

My ride. My rules.

Att ha en egen bil ska göra dig fri, inte begränsad.