Truck driving in a highway towards the sunset

Det smarta sättet att samla dina företagsbilar

Blipp förenklar processen för dig som företagare när du ska skaffa bil. Det gäller oavsett om du vill leasa en eller flera bilar eller lägga om en nuvarande leasing. Vi hjälper även till när du vill sälja företagets bilar.

Våra nöjda kunder

Laddar...

Vanliga frågor om företagsaffären

Vad är företagsleasing av bil?

Företagsleasing är en typ av avtal där ett företag betalar en månatlig avgift för att använda en eller flera bilar istället för att köpa dem direkt. Företagsleasing av bil har många fördelar när du behöver en bil till företaget eller som förmånsbil. Bilfinansieringen innebär att du inte behöver binda kapital i bilen som vid ett vanligt bilköp och vet vad bilen kommer att kosta varje månad. Vi på Blipp kan hjälpa dig hitta en skräddarsydd lösning där du får hjälp av våra professionella rådgivare – hela vägen

Företagsbil eller förmånsbil?

När du driver ett företag är det ofta viktigt att maximera avkastningen på kapitalet och att inte belasta företagets likviditet i onödan. En lösning som blivit allt populärare är att skaffa företagsbil eller förmånsbil via företagsleasing. Det innebär att bilen används som säkerhet och att du får en leasingavgift varje månad som följer bilens värdeminskning. Fördelarna är flera oavsett om du ska företagsleasa arbetsbil eller förmånsbil, ibland kallat tjänstebil.

Finansiell leasing eller operationell leasing?

Två former som är vanliga vid billeasing är finansiell leasing och operationell leasing. Finansiell leasing innebär att du oftast, men inte alltid, betalar en första förhöjd leasingavgift och att du själv får lösa bilens restvärde när leasingperioden är över. Operationell leasing innebär att du inte behöver bry dig om restvärdet och någon första förhöjd hyra förekommer sällan. Dessutom brukar försäkring och service ingå.

Företagsleasing för nytt eller begagnat?

Vilket som passar bäst för ditt företag och ert bilbehov beror på hur bilen ska användas och hur er situation ser ut i övrigt. Våra professionella rådgivare på Blipp kan hjälpa er med skräddarsydda upplägg av företagsleasing för begagnade bilar.

Dra av momsen på bil?

När du företagsleasar en förmånsbil kan leasingkostnaden bokföras som en rörelsekostnad och halva momsen är avdragsgill. Vissa kalkyler visar att månadsbetalningen kan bli 15-20 procent lägre för ett företag som använder företagsleasing jämfört med att köpa bilen kontant eller via checkkrediten

Leasing för bland annat Volvo, Volkswagen, Audi, Tesla eller annan bil?

Oavsett om du söker företagsleasing eller business lease av en Volvo, Volkswagen, Audi, Tesla eller annan bil kan vi på Blipp hjälpa dig att hitta en skräddarsydd lösning där du får hjälp av våra professionella rådgivare – hela vägen. Det som kan påverka din månadskostnad är bland annat körsträcka, ränta, bostadsort och om service och försäkring ska ingå i leasingfakturan.

Leasing av elbil eller traditionell bil?

I dag är det också viktigare att titta på bilens totala ägarkostnader än att endast stirra sig blind på inköpspriset för bilen. Elektriska bilar ger både ett lägre förmånsvärde för brukaren och lägre sociala avgifter för företaget. Dessutom är drivmedlet betydligt billigare.

Våra kunder tycker att vi är 4.8 / 5.0

Fantastiskt bra och trygg upplevelse!

Att sälja bilen tycker jag annars är krångligt och jobbigt. Men nu gick försäljningen av vår fina Renault Clio hur bra som helst! Både jag och köparen var nöjda och vi fick hjälp både innan och under köpet. Jag kände mig väldigt trygg som säljare och det var riktigt enkelt och smidigt att sälja! Kan varmt rekommendera Blipp!

Nicolas Waern

Fantastiskt smidig tjänst som håller…

Fantastiskt smidig tjänst som håller vad den lovar. Tack o bock Blipp.

Simon Wilcox

Första gången jag kommer i kontakt med...

Första gången jag kommer i kontakt med Blipp. Funkade Bra. Inga problem. Bra vägledning genom processen.

Lennart
A girl dances in front of a wall and smiles.