View from the inside of the car with a blurred view of the outside, overlooking some people standing in a field.

Köpa begagnad bil på Blocket

Köp bil på Blocket eller annan marknadsplats med hjälp av Blipp för en trygg och smidig affär. Möjlighet till billån, garanti och hjälp med transaktionen. Kontrollera fordonet innan köp och boka sedan en tid med Blipp för affär.

Number plate

Hittat drömbilen på Blocket? Köp med Blipp!

  • Möjlighet till billån, garanti och försäkring
  • Personlig rådgivning
  • Trygg och säker affär med BankID

Ta hjälp av Blipp när du köper en begagnad bil privat. Vi ger dig samma fördelar som bilhandlaren ger. Allt från kontroll till billån, garanti och försäkring. Du kan även göra en digital bakgrundskontroll av bilen hos Blipp innan du bestämmer dig. När det är dags för affär så legitimerar sig både köpare och säljare med BankID hos på Blipp. Tryggt och säkert!

Så funkar det att köpa bil på Blocket med hjälp av Blipp.

Genom oss på Blipp kan du få hjälp att göra ditt privata bilköp lika tryggt som hos bilhandlaren.

Hitta en bil som passar dig och dina behov.

Hitta en bil som passar dig och dina behov.

Med Blipp kan du köpa nästan vilket begagnat fordon du vill. Hitta en bil på Blocket, kontrollera den på Blipp och slipp obehagliga överraskningar.

Skicka ett bud till säljaren eller boka en tid med Blipp.

Skicka ett bud till säljaren eller boka en tid med Blipp.

Skicka ett bud till säljaren via Blipp eller boka en tid med oss om ni redan är överens. Välj sen hur du vill betala — direktöverföring, faktura eller billån.

Dags för köp – vi är med dig hela vägen.

Dags för köp – vi är med dig hela vägen.

Våra rådgivare är med via telefon och hjälper dig med visuell kontroll, provkörning, eventuella restskulder, digitalt kontrakt, överlämning, garanti och försäkring.

10 tips när du ska köpa bil på Blocket

Bestäm vad du letar efter

Visst kan det vara kul att leta bilar lite planlöst på Blocket, men det kan sluta med ett dyrbart impulsköp av en bil som inte passar dina behov. Lista ner vilka krav du har på din bil och försök hitta märken och bilmodeller som stämmer in på dina kriterier.

Snäva in din sökning

Om du har hittat en bilmodell som du tror passar dina behov, till exempel Volvo XC60, kan det vara en god idé att snäva in dina sökningar ytterligare. Kanske vet du vilken motorvariant som passar dig bäst, hur många mil bilen bör ha gått och vilka årsmodeller som är mest intressanta. Med hjälp av sökverktygen kan du hitta de perfekta bilarna. Du kan också sortera på billigast, dyrast och nyast och du kan filtrera mellan privata och handlarbilar.

Lägg in bevakningar

Förr eller senare dyker den perfekta bilen upp. Rätt färg, välvårdad, men en ägare och till rätt pris. För att du snabbt ska hinna kontakta säljaren kan det vara bra att lägga in en bevakning. Då får du meddelande från Blocket när objekten du tittar efter dyker upp.

Läs annonsen noga

Du har säkert själv varit med om att sälja något och få frågor om sådant som redan står i annonstexten. Läs annonsen noga och försök lista ner objektets starka och svaga sidor. Fundera på vad du mer vill veta innan du kontaktar säljaren.

Gör en bakgrundskontroll

Innan du går vidare bör du göra en bakgrundskontroll och ta fram så många biluppgifter som möjligt. Hos Blipp kan du kolla upp så att bilen inte är mätarskruvad, har en godkänd besiktning och att allt i övrigt ser ut att vara i ordning.

Räkna ut månadskostnaden

När du vet den exakta köpesumman kan du räkna ut vad billånet kostar per månad i Blipps räknesnurra. Tänk på att räkna in andra ägarkostnader som skatt, bränsle, försäkring, däck och service i din ägarkalkyl.

Använd Blipp

Ta hjälp av Blipp när du köper en begagnad bil privat. Vi kan ordna ett lånelöfte på ett billån innan du ska köpa bilen. Du kan även göra bakgrundskontroller av bilar hos Blipp. När det är dags för affär så legitimerar sig både köpare och säljare med bank-id hos på Blipp. Blipp ser till att eventuella restskulder på billånet löses. Vi ordnar så att säljaren får betalt och vi tar fram avtal som signeras med bank-id. Dessutom ingår försäkring i två veckor och du kan köpa till ett års garanti. Du slipper allt som är krångligt och svårt med den privata bilaffären.

Se upp för bedrägerier

Det förekommer att bedragare annonserar ut bilar på Blocket. Känns något för bra för att vara sant eller någon detalj för dig misstänksam, avstå, det kommer fler objekt. Om du går via Blipp görs affären med bank-ID och vi kontrollerar så att allt är korrekt.

Boka tid

När allt är bra och du har kollat upp bilen, boka en visning med intention att köpa bilen. Kom överens med säljaren om priset, via Blipp kan ni skicka bud och legitimera er med bank-id. Kontakta Blipp för att göra upp affären så hjälper vi er med all administration i bilaffären.

Ha alla papper i ordning

Glöm inte att ha blanketter för ägarbyte och annan dokumentation som tillhör bilen i ordning. Blipp kan hjälpa er med ägarbytet och alla administration, men vi behöver koden från det gula registreringsbeviset för ägarbytet.

Alltid trygg med Blipp-garantin

Slipp oroa dig för oförutsedda problem. När du tecknar en Blipp-garanti för din bil, motorcykel eller husbil hjälper dig om något händer, så du kan tänka på annat.

Blipp-garantin innefattar bland annat:
  • Det mest omfattande skyddet för en begagnad bil, MC och husbil

  • Gäller i hela Europa

  • Obegränsad årlig körsträcka

  • Kan tecknas på bilar upp till 9 år

Ett lån med bilen som säkerhet.

Det ska vara enkelt att äga. Därför erbjuder vi tillsammans med Nordea Finance ett fordonslån med samma ränta för alla, 7,75%, när du köper via Blipp.

Våra kunder tycker att vi är...

Senaste annonserna på Blipp

Alla bilar som säljs med hjälp av Blipp går igenom vår digitala bakgrundskontroll och säljaren är verifierad med BankID. Blipp löser allt från billån, försäkring, bakgrundskontroll till betalning och överlämning.

Vi har hjälpt 1000-tals nöjda kunder.

När du ska köpa eller sälja privat hjälper vi dig och tar hand om allt det krångliga. Blipp löser allt från billån, försäkring, bakgrundskontroll till betalning och överlämning.

Med Blipp kan du...

Ansöka om samma billån som hos bilhandlaren

Köp en bil på garageuppfarten med samma billån som hos bilhandlaren. Samma ränta för alla.

Lägga om din företagsleasing eller ansöka om en ny

Vi har hjälpt hundratals företagare att förbättra sina leasingkostnader.

Få experthjälp när du köper en bil på garageuppfarten

Personlig hjälp för en säker affär och hjälp med ägarbyte.

Annonsera på Blipp

Få bättre betalt och erbjud finansiering, garanti och försäkring när du säljer din bil.

Tack vare våra partners

An electric car and two people in front of a wooden house

My ride. My rules.

Att ha en egen bil ska göra dig fri, inte begränsad.