Privatleasing bil

Privatleasing av en bil är i grunden samma sak som när ett företag leasar en bil. Det är som en prenumeration på en bil där man istället för att betala hela bilen på en gång betalar för den varje månad.

Smarta alternativ till privatleasing

Privatleasing är ett dyrt sätt att ha tillgång till en bil på. Du betalar många tusenlappar för en bil som du inte äger och alltså inte kan sälja vidare när du vill köpa en ny bil eller av annan anledning inte vill ha kvar bilen. Att köpa en begagnad bil från en privatperson är ett mycket mer kostnadseffektivt sätt att få tillgång till en bil på. Genom Blipp kan du köpa en begagnad bil tryggt och säkert – och få samma säkra lån som hos bilhandlaren.

Begagnad bil – en smartare investering

När du köper en ny bil tappar den i värde så fort du har tryckt ner gaspedalen. En begagnad bil däremot tappar inte lika mycket i värde och är ett smartare sätt att skaffa bil på, inte bara ekonomiskt utan även för miljön. Jämfört med att privatleasa en bil kommer du mycket billigare undan när du köper en begagnad bil. Tar du ett riktigt billån med bilen som säkerhet, vilket är den typ av lån som vi på Blipp erbjuder, får du en lägre månadskostnad och du har möjlighet att sälja bilen vidare när du är klar med den.

Blipp – ett tryggt sätt att köpa bil

Vår vision är att göra alla privata bilaffärer säkrare och genomförda på ett sätt som gör att både köpare och säljare är nöjda när affären är klar.

Identifiering med BankID

Ett steg i en tryggare bilaffär är att alla användare identifierar sig med BankID, vilket gör att du kan känna dig trygg med att den du träffar verkligen är den som personen utger sig för att vara.

Bakgrundskontroll av bilen

En annan del i en trygg bilaffär är bakgrundskontrollen av bilen som du som köpare får. Kontrollen baseras på ett flertal källor så att du bland annat får reda på de korrekta mätarställningarna, om bilen har en godkänd besiktning.

Experthjälp vid affären

Vi är också med i ett samtal när du och säljaren träffas. Vi guidar dig genom de viktiga kontrollerna av bilen och ser till att du får rätt bild av bilen du är på väg att köpa.

All administration inkluderat

När du och säljaren är överens hjälper vi er genom hela köpprocessen, vi tar fram digitala köpekontrakt, löser eventuell restskuld och hjälper dig med försäkringar och garantier. Genom Blipp har du redan innan du träffar säljaren ansökt om ett billån och när du vill köpa bilen för du över kontantinsatsen via Swish. Allt sköts med andra ord digitalt på ett smidigt och säkert sätt.

En bilaffär med blipp – steg för steg

  1. Hitta en begagnad bil du vill köpa och kontrollera den på Blipp.
  2. Ansök om billån
  3. Bestäm tid och plats med säljaren
  4. Dags för köp – en rådgivare från Blipp är med via telefon och hjälper dig med allt från digitala kontrakt och finansiering till överlämning.

Vanliga frågor om att privatleasing av bil

Kan jag privatleasa en bil genom Blipp?

Nej, vi erbjuder leasing till företag men inte till privatpersoner. Däremot erbjuder vi ett mer ekonomiskt hållbart alternativ för att skaffa en bil.

Hur betalar jag för en bil genom blipp?

Du får samma typ av lån genom oss som du får hos bilhandlaren. Det är lån med en fast ränta som är lika för alla och sätts av finansbolaget.

Är det billigare att köpa en bil genom blipp än att privatleasa en bil?

I det långa loppet är det billigare att köpa en bil än att leasa den. Men det beror självklart på vilken bil du köper.

Hur vet jag att det är en bra begagnad bil jag köper?

Genom Blipp får du en gedigen bakgrundskontroll av bilen så att du inte behöver få en otrevlig överraskning i efterhand. Vi är med via samtal när du och säljaren träffas och hjälper dig att kontrollera bilen på rätt sätt.