Köpa bil privat

Att köpa bil privat är ofta ett smart sätt att köpa en begagnad bil på. Du som köpare av bilen behöver inte betala lika mycket som hos bilhandlaren och säljaren får ändå ut mer pengar i slutändan. Hur går det ihop?

Många känner sig lite osäkra på hur man genomför en bilaffär på ett bra sätt och som gör att man som privatperson kan känna sig säker genom hela affären. Det är inte konstigt, en bilaffär är komplex och det är mycket att kontrollera och hålla reda på. Det är därför du ska ta hjälp av en expert som kan bilaffären på sina fem fingrar.

blipp hjälper dig att köpa bil privat

Tjänsten är skapad av två erfarna bilhandlare och bilexperter, Jonny Lindén och Filip Samuelsson. Visionen för blipp är att skapa en tryggare och säkrare privatmarknad för bilar. Med vår hjälp kan du köpa en bil privat och få hjälp genom hela processen. Vi ser till att du får korrekt bakgrundsinformation om bilen och att inget missas när bilaffären genomförs. Vi är köparens bilexpert och ger dig en korrekt bild av bilen du är på väg att köpa.

Så här går det till att köpa bil privat med blipp

  1. Hitta en bil du vill köpa, det spelar egentligen ingen roll var eller hur du hittar den, det kan vara genom en annons eller en bekant.
  2. Skapa ett konto på blipp.
  3. Gör en grundlig bakgrundskontroll av bilen genom att skriva in registreringsnumret hos blipp.
  4. Använd blipp för att ansöka om lånelöfte och skicka ett bud till säljaren. Bjud samtidigt in säljaren till blipp.
  5. Säljaren skapar ett konto i blipp.
  6. Genom blipp bokar du en tid med säljaren för att titta på bilen. Vi bokar då in en bilexpert som är med på videosamtal under ert möte.
  7. Träffa säljaren, titta på bilen och provkör den. En bilexpert från blipp är med över videosamtal.
  8. Fram till att du och säljaren är överens kan ni justera budet på bilen.
  9. När ni är överens genomför ni köpet med blipp. Vi hjälper er med allt det administrativa.
  10. Klart! Kör hem din nya bil.

Vad är det administrativa?

Under tiden du och säljaren pratar ihop er, och du kontrollerar och provkör bilen förbereder vi det administrativa. Vad innebär det då? Det betyder att vi ser till att ni har ett omfattande kontrakt som ni signerar digitalt, vi upprättar en försäkring på bilen åt dig, vi kan även se till att du har en garanti kopplad till bilen och vi förbereder ägarbyte hos Transportstyrelsen. När du godkänner lånet ser vi till att lösa restskulden och betalar sedan ut överskottet till säljaren.

Inga otrevliga överraskningar

När du kör hem bilen kan du vara säker på att du har genomfört köpet baserat på korrekt information. Du kommer inte att få en otrevlig överraskning vid den första besiktningen på grund av skruvade mätarställningar. Du kan också vara trygg i att bilen inte har en skuld på sig som du kommer att vara tvungen att betala av. Vi garanterar att restskulden är justerad vid ägarbytet.

Billån genom blipp

När du ansöker om lånelöfte genom blipp går ansökan till vår samarbetspartner Ecster. Ecster erbjuder billån med säkerhet. Säkerheten för lånet är bilen du är på väg att köpa, vilket gör att du enligt lag måste betala en kontantinsats på 20 %. Kontantinsatsen för du över till säljaren digitalt via Swish när ni genomför köpet.

Trygga avtal

Alla avtal vi tar fram och använder oss av är självklart juridiskt hållbara och signeras digitalt med BankID av dig och säljaren. Försäkringar och lånehandlingar signeras även dem med BankID.

Vanliga frågor om att köpa bil privat

Är det säkert att köpa en bil privat?

Det är det, om du vet vad du ska kontrollera och göra i och med bilaffären. Vet du inte vad som krävs i och med att en bil byter ägare behöver du ta hjälp av någon som vet. blipp vet. Vi är din bilexpert och hjälp när du köper bil privat.

Vad kostar Blipp??

Blipp kostar 1 % av det slutgiltiga priset på fordonet för köparen om du bara vill ha hjälp med själva bilaffären. Vill du som säljare ha hjälp med annonsering för att hitta rätt köpare, så kostar det 295 kr.

Var hittar jag en bil att köpa?

Det spelar ingen roll så länge du kontrollerar bilen genom blipp, ansöker om lånelöfte och genomför köpet via oss. Du kan köpa din grannes bil eller hitta en bil genom en bilannons på nätet. När du väl har hittat bilen börjar du använda blipp.

Vad får jag för lån genom blipp?

blipp erbjuder riktiga lån med säkerhet. Det ger dig bra räntor som är lika för alla, till skillnad från blancolån där räntan bestäms utifrån din kreditvärdighet. Blancolån ger alltid en högre ränta än lån med säkerhet.

Räkna ut månadskostnad