Bilarna med nöjdaste ägarna

Vilka bilmodeller har de nöjdaste kunderna? Den stora undersökningen AutoIndex har rankat de 10 bästa begagnade bilmodellerna just nu. På modellnivå får BMW X2 högst betyg, medan Lexus är märket där ägarna ger högst betyg.

Den årliga undersökningen AutoIndex rankar vilken bilmodell som är bäst, enligt ägarna själva. Tillsammans med andra skandinaviska biltidningar har Vi Bilägare listat modellerna som ligger i toppen. Över 40 000 bilägare har intervjuats om vad de tycker om sina bilar.

Räkna på billån här

Denna del av undersökningen fokuserar på årsmodellerna 2017–2020, upp till tre år gamla bilar där det går att hitta bra begagnatköp då bilen är nästan ny, men har tappat nästan halva nybilspriset.

Bland bilmodellerna är det BMW X2 som ligger i topp bland nyare bilmodellerna av årsmodell 2017–2020. BMW följs av tre olika Lexusmodeller. BMW har ytterligare två modeller på listan, 4-serie och X5.

10 bilmodeller med de nöjdaste ägarna

  1. BMW X2
  2. Lexus RC/RC F
  3. Lexus UX
  4. Lexus NX
  5. Volkswagen Arteon
  6. Mercedes EQC 7, BMW 4-serie
  7. Toyota Prius/Prius+
  8. Mercedes E-klass
  9. BMW X5

• Totalt deltog 42 737 skandinaviska bilägare i 2021 års modellöversikt. AutoIndex är ett skandinaviskt samarbete mellan Vi Bilägare, danska tidningen Motor, diverse norska bilmagasin samt konsult- och research-företaget Loyalty Group med säte i Köpenhamn.

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.