Vårens 20 hetaste sportbilar

Våren och försommaren är verkligen de läckra bilarnas tid. Nu ökar försäljningen av sportbilar och många njuter av en tur med entusiastbilen på en kurvig landsväg i vårlandskapet. Blipp har tagit fram listan på de 20 hetaste sportbilarna som säljer bäst i år.


För den som gillar bilar och bilkörning är det få saker som går upp mot att få dra iväg med en sportbil en solig försommardag. För den som lämnar de stora motorvägarna Sverige har många vackra vägar som passar perfekt för att njuta av att köra en sportbil. Vägar som böljar sig fram genom det vackra landskapet som börjar grönska, att trampa lite extra på gaspedalen i utgången av en kurva och höra motorns rytande är en svårslagen känsla.

Det är inte undra på att sportbilsförsäljningen nästan fördubblas i mars och april jämfört med de föregående vintermånaderna. Blipp har gått igenom begagnatförsäljningen av sportbilar under mars och april 2022, och bland svenskarnas favoriter finns några riktigt ikoniska favoriter.

Allra populärast är Porsche 911, trots att modellen är ganska dyr och priserna börjar på 300 000 kronor. Men modellen har funnits ända sedan 1963, så det finns gott om bilar i Sverige. Den som är sugen på en Porsche 911 kan välja på allt från veteranbilar till den toppmoderna 992-generationen som har en turboladdad boxermotor med 450 hästkrafter i de enklaste versionerna.

Ford Mustang är en annan riktig klassiker och det är den näst mest köpta sportbilen på andrahandsmarknaden i vår. Precis som med Porsche 911 så gjorde modellen sin debut i mitten av 1960-talet, och bilen blev en succé direkt. I dag är de klassiska Mustangerna riktiga dyrgripar, men det finns också nyare generationer som också är härliga vägbilar. Om man väljer en ny eller klassisk Mustang är förstås en smaksak.

En mer överkomlig bil är Mazda MX-5 Miata som har en liten fyrcylindrig motor med ringa effekt, men ändå är kul att köra och har riktig sportbilsfeeling. Hemligheten är den lätta vikten och att Mazda satsat på en direkt och svårslagen vägkänsla. Det är få bilar som ger så mycket körglädje för pengarna som MX-5 Miata.

Köp drömbilen med blipp

BMW är synonymt med körglädje för många och bland de 20 populäraste sportbilarna i Sverige finns inte mindre än fyra BMW-modeller. Allra populärast är roadstern Z4. Flera tredörrars M-modeller med coupékaross kvalar också in på listan.

Amerikanska bilar har alltid varit populära i Sverige och sportbilarna är inget undantag. Förutom nyss nämnda Mustang så är Chevrolet Corvette, Camaro och Dodge Challenger bland de 20 populäraste sportbilarna i Sverige. Corvette är kanske den mest klassiska sportvagn du kan hitta. Den gjorde sin debut redan på 1950-talet och den senaste generationen kom häromåret och har en mittmotor-V8 på över 500 hästkrafter. Gemensamt för alla generationer är att bilarna är rent tvåsitsiga, har kompositkaross och bjuder på massor med körglädje. Under alla år utom två har bilen haft en smallblock V8.

Om du själv är på jakt efter en sportbil kan du finansiera den med Blipp, så länge den är nyare än 12 år, har gått mindre än 18000 mil och har mindre än 400 hästkrafter.

Köp drömbilen med blipp

De 20 populäraste sporbilarna i vår

Porsche 911230
Ford Mustang178
Mazda MX-5155
Mercedes-Benz SLK148
Chevrolet Corvette140
BMW Z486
Chevrolet Camaro78
Audi TT75
Mercedes-Benz SL70
Porsche 718106
BMW M261
Dodge Challenger50
BMW M437
BMW Z336
Audi R832
BMW M327
Audi RS517
Ferrari17
Toyota Supra 17
Toyota GT 8617
Avser bilar som köpts av privatpersoner i Sverige mars-april 2022 (källa Vroom)