Nästan nya bilarna som säljer bäst just nu

Tre år och nyare bilar är populära på begagnatmarknaden. Du får en nästan ny bil utan leveranstid och sparar ofta pengar jämfört med en ny bil. Här är de mest sålda modellerna i augusti 2022.

Treårsbilar är ett populärt begrepp på begagnatmarknaden. Många leasar sina bilar i tre år och sedan byts de in eller återlämnas till en handlare.

Treårsbilar är oftast i väldigt bra skick och har i regel inte gått mer än högst 5000-6000 mil. Du får en väldigt fin bil, till ett lägre pris än nytt, även om skillnaden jämnats ut de senaste åren.

I augusti dominerade Volvo försäljningen av nyare begagnade bilar totalt. Allra populärast var Volvo V60 och Volvo XC60. På tredjeplats slår sig Volvo XC40, som ökar mest av de populäraste modellerna. XC40 var ganska ny för tre år sedan, och nu kommer många bilar ut på begagnatmarknaden .

Även Kia Ceed ökar kraftigt och är ny fyra på topplistan i augusti. Tidigare tvåan och klassledaren Volkswagen Golf har halkat ner till en femteplats och får se sig passerad av Kia.

Enda elbilen på listan är Tesla Model 3 som nu är Sveriges tionde populäraste begbil bland de som är tre år och nyare.

Några goda råd innan du köper en treårsbil är att jämföra olika finansieringsalternativ. Vi på Blipp kan erbjuda både billån och företagsleasing, och många kunder sparar 1000-tals kronor varje månad jämfört med traditionella finansieringsupplägg.

Mest sålda begbilarna i augusti 3 år och nyare

BilmodellAntal
Volvo V60359
Volvo XC60311
Volvo XC40283
Kia Ceed255
Volkswagen Golf240
Volkswagen Tiguan206
Volvo V90204
Kia Niro196
Toyota Corolla175
Tesla Model 3157

Källa: Vroom