Ägarbyte utan registreringsbevis

Ägarbyte utan registreringsbevis - så får du hjälp av blipp

Många bilaffärer stoppas och försenas av att registreringsbeviset försvunnit. Nu finns det en möjlighet att göra ägarbyte utan registreringsbevis – tack vare blipp. – Köpare och säljaren använder blipp som en tredje part för att sköta transaktionen av pengar, upprättelse av avtal och ägarbyte på ett tryggt sätt, säger Filip Samuelsson på blipp.

En viktig del av bilaffären är att den rapporteras in till Transportstyrelsen. Tidigare var det endast möjligt att göra ägarbytet skriftligt genom att posta den gula delen av registreringsbeviset till Transportstyrelsen. På senare år har det blivit möjligt att göra ägarbytet via Transportstyrelsens app eller hemsida, men det kräver att du har registreringsbeviset.

Få hjälp med ägarbytet här

Det är väldigt vanligt att bilägare har tappat bort registreringsbeviset, något som kanske upptäcks i sista stund. Är registreringsbeviset borttappat kan bilaffären stoppas eller försenas, det tar flera dagar att få ett nytt efter att du beställt det på Transportstyrelsens hemsida.

Men tack vare blipp finns det nu en lösning så att köpare och säljare slipper vänta – utan att det kostar något. Som ombud för både köpare och säljare och oberoende tredje part i bilaffären kan affären genomföras utan att registreringsbeviset hunnit komma från Transportstyrelsen.

Blipp upprättar avtal mellan köparen och säljaren och tecknar en försäkring på bilen så att köparen kan känna sig trygg att åka iväg. Köparen sätter in pengar på blipps klientmedelskonto i väntan på att det nya registreringsbeviset ankommer till säljaren. När det nya registreringsbeviset kommit till säljaren så genomförs ägarbytet till köparen och säljaren får sina pengar utbetalda.

– Blipp är den första säkra lösningen där två privatpersoner kan genomföra en affär när inte rätt registreringsbevis finns vid affärstillfället, säger Filip Samuelsson.

Genom att ta hjälp av blipp kan du känna dig trygg med att både betalning och ägarbyte görs på rätt sätt och du eliminerar risken för bedrägeri. I samband med att vi gör ägarbytet kontrollerar vi att alla restskulder och kreditspärrar är lösta och att allt står rätt till med bilen. Det går att både bilköpare och bilsäljare kan känna sig mer trygga. När väl den gula delen av registreringsbeviset kommit till säljaren genomförs ägarbytet direkt.

– Vi genomför ägarbytet digitalt med hjälp av det gula registreringsbeviset. Ägarbytet blir giltigt omgående och du får en bekräftelse på din mail. Det blir giltigt omgående och dina uppgifter syns samma vardag i bilregistret.

Utvalda artiklar

Nu kan du få bilen hemlevererad
Magazine2022-04-25

Nu kan du få bilen hemlevererad

Köp bilen privat hemma ifrån soffan - sedan kommer bilen hem till dig med Blipps hemleverans. Så här fungerar det.

Jätteökning för begagnade elbilar och laddhybrider
Magazine2021-08-16

Jätteökning för begagnade elbilar och laddhybrider

Elbilar och laddhybrider ökar kraftigt på begagnatmarknaden. Här är de 20 modellerna som säljer allra bäst just nu.

Begtest & köpguide: Tesla Model 3 - köp rätt begagnad Tesla
Magazine2021-08-11

Begtest & köpguide: Tesla Model 3 - köp rätt begagnad Tesla

Tesla Model 3 är en av de allra populäraste begagnade elbilarna. I detta begtest får du tips och råd vad du ska tänka på inför köpet av en begagnad Model 3.

Elbilsexpert: Elbilar knappar in på laddhybrider
Magazine2022-05-11

Elbilsexpert: Elbilar knappar in på laddhybrider

Laddhybrider har hittills varit populärare än elbilar - men snart kan de helt elektriska bilarna gå om. Här är de mest sålda just nu.

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.