Ägarbyte utan registreringsbevis

Ägarbyte utan registreringsbevis - så får du hjälp av blipp

Många bilaffärer stoppas och försenas av att registreringsbeviset försvunnit. Nu finns det en möjlighet att göra ägarbyte utan registreringsbevis – tack vare blipp. – Köpare och säljaren använder blipp som en tredje part för att sköta transaktionen av pengar, upprättelse av avtal och ägarbyte på ett tryggt sätt, säger Filip Samuelsson på blipp.

En viktig del av bilaffären är att den rapporteras in till Transportstyrelsen. Tidigare var det endast möjligt att göra ägarbytet skriftligt genom att posta den gula delen av registreringsbeviset till Transportstyrelsen. På senare år har det blivit möjligt att göra ägarbytet via Transportstyrelsens app eller hemsida, men det kräver att du har registreringsbeviset.

Få hjälp med ägarbytet här

Det är väldigt vanligt att bilägare har tappat bort registreringsbeviset, något som kanske upptäcks i sista stund. Är registreringsbeviset borttappat kan bilaffären stoppas eller försenas, det tar flera dagar att få ett nytt efter att du beställt det på Transportstyrelsens hemsida.

Men tack vare blipp finns det nu en lösning så att köpare och säljare slipper vänta – för endast 495 kronor. Som ombud för både köpare och säljare och oberoende tredje part i bilaffären kan affären genomföras utan att registreringsbeviset hunnit komma från Transportstyrelsen.

Blipp upprättar avtal mellan köparen och säljaren och tecknar en försäkring på bilen så att köparen kan känna sig trygg att åka iväg. Köparen sätter in pengar på blipps klientmedelskonto i väntan på att det nya registreringsbeviset ankommer till säljaren. När det nya registreringsbeviset kommit till säljaren så genomförs ägarbytet till köparen och säljaren får sina pengar utbetalda.

– Blipp är den första säkra lösningen där två privatpersoner kan genomföra en affär när inte rätt registreringsbevis finns vid affärstillfället, säger Filip Samuelsson.

Genom att ta hjälp av blipp kan du känna dig trygg med att både betalning och ägarbyte görs på rätt sätt och du eliminerar risken för bedrägeri. I samband med att vi gör ägarbytet kontrollerar vi att alla restskulder och kreditspärrar är lösta och att allt står rätt till med bilen. Det går att både bilköpare och bilsäljare kan känna sig mer trygga. När väl den gula delen av registreringsbeviset kommit till säljaren genomförs ägarbytet direkt.

– Vi genomför ägarbytet digitalt med hjälp av det gula registreringsbeviset. Ägarbytet blir giltigt omgående och du får en bekräftelse på din mail. Det blir giltigt omgående och dina uppgifter syns samma vardag i bilregistret.