Begagnad Toyota Auris – begtest, köpguide och tips

Många begagnatköpare söker sig till Toyota för den höga tillförlitligheten. Bilmärket vinner de flesta kvalitetsmätningarna. En av de populäraste modellerna är Toyota Auris. Men även solen har fläckar – här är Blipps guide hur du gör det perfekta begagnatköpet av en Toyota Auris.

Toyotas bilar håller hög kvalitet och är säkra köp som nästan aldrig går sönder. Dessutom har de ofta snåla hybriddrivlinor som gör att bilen går bränslesnålt. Bättre kan det knappast bli för begköparen.

Bilverkstäder som vi på Blipp har varit i kontakt med vittnar om att Toyota är det bilmärke som har minst antal reparationer utöver slitdelar, bilen är en verklig evighetsmaskin .

Trots felfriheten finns det saker att tänka på, här får du hjälp inför köpet av oss på Blipp till ditt Auris-köp.

Gör en tryggare bilaffär med blipp

Toyota Auris 2012-2018

Under drygt 10 år pausade Toyota det klassiska modellnamnet Corolla innan modellen kom tillbaka 2018. Under lång tid hette modellen Auris, men det är en bil i samma storlek som Corolla. Här går vi igenom andra generationen av Auris som såldes som ny bil mellan 2012 och 2018. 

Toyota Auris går att få både med hybriddrift och med konventionell bensinmotor. Auris är en smidig och lättkörd bilmodell. En stor andel av de begagnade bilarna har ett hybridsystem med automatlåda som gör bilen extra lättkörd och bränslesnål. Hybriddriften går in under kortare perioder för att sänka bensinförbrukningen. Precis som många andra bilmodeller från Toyota så är Auris både driftsäker och felfri – men det finns några saker att se upp med.

Motorerna

En relativt stor andel av Auris-bilarna i Sverige har den smidiga hybriddrivlinan där ett litet batteri laddas upp när du kör, till exempel när bilen ska bromsa. Hybriden sänker förbrukningen något, främst i stadstrafik. Vid landsvägskörning är skillnaden liten. Auris finns också med dieselmotor, men det är granska ovanligt. Ska du köra extremt mycket, välj dieseln, kör du mestadels landsväg och motorväg kan bensinarna vara ett bra val, medan den som kör mest i stan tjänar på att välja hybriden. 

Problemen

Större fel är väldigt ovanliga på Toyota Auris, även om det förekommer. Verkstäder som Blipp varit i kontakt med kallar bilen för evighetsmaskin som mest bara behöver vanlig service. Kontrollera slitdelar som däck och bromsar före köp. Toyota har gjort en del återkallelser genom åren. Gör gärna en kontroll hos en Toyotaverkstad så att allt är genomfört på det exemplar du är spekulant på. Kolla efter rost på äldre exemplar, rostskyddet hör inte till marknadens bästa. 

Gör en tryggare bilaffär med blipp

Ekonomi

Toyota Auris kostar ungefär lika mycket som en motsvarande Volkswagen Golf. Men chansen är stor att du behöver lägga mindre på reparationer då bilen håller hög mekanisk kvalitet. När det är dags att sälja brukar Auris vara lättsåld. Du kan se fram emot problemfria mil till låg kostnad. För drygt 100 000 kronor kan du köpa en fin Auris som inte gått allt för långt. Månadskostnaden med Blipp kan bli under tusenlappen.

Goda råd

Toyota Auris är inte känd för sin körglädje, men du får en pålitlig bil som säkert tar dig från A till B. Ska du köra mycket i stan är det värt att satsa på hybriden som sparar en del dyra bränsledroppar.

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.