Begagnad Volvo V60 - köpguide, tips och råd

Sveriges mest sålda bilmärke och extremt populär även som begagnad – svenskarna älskar sina Volvobilar. Volvo har blivit en väldigt dyr bil som ny - men är betydligt mer överkomlig som begbil. Vi på blipp guidar dig med begagnat test, råd och tips till bästa köpet av en begagnad Volvo V60.

Köp din Volvo V60 med blipp - klicka här

De senaste åren har Volvos popularitet ökat kraftigt och märket har satt nya försäljningsrekord varje år. Resan uppåt började på allvar våren 2015 då nya Volvo XC90 hade premiär. Då fick Volvo ett lyft när det gäller design och köregenskaper. Efter XC90 har Volvo släppt nya modeller i rask takt: S90/V90, XC60, V60 och XC40.

Volvos modeller hör ständigt till Sveriges mest sålda bilar och nu finns det gott om fina bilar ute på begagnatmarknaden. Om du köper bilen privat via blipp kan du göra en extra bra affär.

Bilarna är väldigt trevliga, men Volvo har haft vissa kvalitetsproblem, så det finns en del att tänka på. Här går vi på blipp igenom en av de allra populäraste Volvomodellerna – storsäljaren V60.

MODELLEN Volvo V70 var under många år Sveriges mest sålda bilmodell. Efter 1,2 miljoner exemplar lade Volvo ner storsäljaren och ersatte den med Volvo V90. Men V90 var i mångas ögon lite för stor. 2018 lanserade Volvo en ny V60 som kan ses som V70:ns egentliga efterträdare. Bilen blev snabbt svenskarnas favorit och har stadigt legat etta på den försäljningstoppen. Många tycker att bilen är precis lagom stor och med lagomt snabba prestanda.

Volvo V60 bygger på Volvos SPA-plattform som också används i XC60, V90 och XC90. Det har gjort att bilen har fina köregenskaper och en härlig förarmiljö. Volvo V60 skämmer inte ut sig vid en jämförelse mot Audi, BMW och Mercedes.

Nya V60 har fina innerutrymmen, även om den är mindre än populära konkurrenten Volkswagen Passat. Jämfört med Audi A4 och BMW 3-serie är V60 aningen rymligare. Bilen räcker alldeles lagom till en svensk barnfamilj. Cross Country-varianten med fyrhjulsdrift och dieselmotor har blivit en favorit hos många.

Köp din Volvo V60 med blipp - klicka här

MOTORER Den som kör mycket och åker långt bör välja diesel som ger bättre bränsleekonomi. Bensinvarianterna går mjukare och tystare, men de är törstigare på bensin, särskilt om du väljer T5 på 226 hästkrafter. Motorerna har än så länge varit krångelfria i V60.

PROBLEMEN När Volvo V60 lanserades 2018 var den sista modellen ut på Volvos SPA-plattform. Fabriken verkar ha ha fått ordning på de flesta barnsjukdomar. De flesta V60 har ännu inte gått så långt, och det återstår att se hur kvaliteten är när bilen gått en bit. V60 har återkallats för autobromsen, dubbelkolla att åtgärden är utförd.

EKONOMIN Volvo V60 är troligen den av Volvos modeller idag som erbjuder bäst totalekonomi. Inköpspriset ligger lite lägre och då blir värdeminskningen i kronor lite lägre. De billigaste begagnade exemplaren kostar från 240 000 kronor. Det ger bilen förutsättningar att ge låga ägarkostnader under flera år, även om Volvos service är dyr. Räkna med minst 6000 kr för en enkel årsservice med oljebyte.

GODA RÅD INFÖR KÖPET Volvo V60 ger dig det bästa från de stora Volvobilarna till den lägsta prislappen. På många sätt får du de bästa egenskaperna från Volvos nya modeller, men till en överkomlig ägarkostnad. Inte undra på att modellen blivit svenskarnas favorit. Du ska absolut välja en bil som har bränslevärmare, och gärna det fina teknikpaketet med alla assistanssystem. Vinterhjulen är dyra, se till att de ingår i ditt begagnatköp. Köp din Volvo V60 med blipp - klicka här

Volvo V60 till salu du kan köpa med blipp

Utvalda artiklar

Köpguide: Volvo XC60 II
Magazine2022-01-31

Köpguide: Volvo XC60 II

Volvo XC60 är Sveriges populäraste SUV. Här får du råd när du ska köpa en begagnad XC60 av generation två.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Begagnad Volvo V60 - köpguide, begtest och råd
Magazine2021-08-23

Begagnad Volvo V60 - köpguide, begtest och råd

Volvo V60 är Sveriges mest sålda nya bil trots att prislappen är ganska väl tilltagen. Som begagnad är den betydligt mer överkomlig. I blipps begtest av V60 får du tips och råd.

Brist på begagnade bilar: ”Guldläge för privat bilaffär”
Magazine2021-11-12

Brist på begagnade bilar: ”Guldläge för privat bilaffär”

Här är bilmodellerna som flest köper och säljer privat i spåren av bristen på nya bilar. Sällan har det varit ett bättre läge för att göra en privat bilaffär – och med Blipp får du samma fördelar som hos bilhandlaren.

Värdera bilen rätt - 5 bra tips
Magazine2021-11-25

Värdera bilen rätt - 5 bra tips

Att värdera din bil är den av de viktigaste frågorna när det är dags för försäljning. Här är fem tips för värderingen som hjälper dig att göra en bra bilaffär.

Begbilarna som säljs över nypris
Magazine2022-05-05

Begbilarna som säljs över nypris

Begagnatmarknaden har blivit så het att vissa bilar säljs för mer än nypriset. Här är några av modellerna.

Välja bilförsäkring - här får du tips
Magazine2022-04-27

Välja bilförsäkring - här får du tips

Bilförsäkring är en stor kostnad och det lönar sig att lägga ner lite möda på att hitta den bästa försäkringen - här får du hjälp att välja rätt.

Sälj bilen enkelt på de största marknadsplatserna
Magazine2022-05-10

Sälj bilen enkelt på de största marknadsplatserna

Det blir allt populärare att sälja bilen privat via Blipp. Nu är det enklare än någonsin att annonsera ut bilen på de största marknadsplatserna.

Nu kan du få bilen hemlevererad
Magazine2022-04-25

Nu kan du få bilen hemlevererad

Köp bilen privat hemma ifrån soffan - sedan kommer bilen hem till dig med Blipps hemleverans. Så här fungerar det.