Begagnad Volvo V60 - köpguide, tips och råd

Sveriges mest sålda bilmärke och extremt populär även som begagnad – svenskarna älskar sina Volvobilar. Volvo har blivit en väldigt dyr bil som ny - men är betydligt mer överkomlig som begbil. Vi på blipp guidar dig med begagnat test, råd och tips till bästa köpet av en begagnad Volvo V60.

Köp din Volvo V60 med blipp - klicka här

De senaste åren har Volvos popularitet ökat kraftigt och märket har satt nya försäljningsrekord varje år. Resan uppåt började på allvar våren 2015 då nya Volvo XC90 hade premiär. Då fick Volvo ett lyft när det gäller design och köregenskaper. Efter XC90 har Volvo släppt nya modeller i rask takt: S90/V90, XC60, V60 och XC40.

Volvos modeller hör ständigt till Sveriges mest sålda bilar och nu finns det gott om fina bilar ute på begagnatmarknaden. Om du köper bilen privat via blipp kan du göra en extra bra affär.

Bilarna är väldigt trevliga, men Volvo har haft vissa kvalitetsproblem, så det finns en del att tänka på. Här går vi på blipp igenom en av de allra populäraste Volvomodellerna – storsäljaren V60.

MODELLEN Volvo V70 var under många år Sveriges mest sålda bilmodell. Efter 1,2 miljoner exemplar lade Volvo ner storsäljaren och ersatte den med Volvo V90. Men V90 var i mångas ögon lite för stor. 2018 lanserade Volvo en ny V60 som kan ses som V70:ns egentliga efterträdare. Bilen blev snabbt svenskarnas favorit och har stadigt legat etta på den försäljningstoppen. Många tycker att bilen är precis lagom stor och med lagomt snabba prestanda.

Volvo V60 bygger på Volvos SPA-plattform som också används i XC60, V90 och XC90. Det har gjort att bilen har fina köregenskaper och en härlig förarmiljö. Volvo V60 skämmer inte ut sig vid en jämförelse mot Audi, BMW och Mercedes.

Nya V60 har fina innerutrymmen, även om den är mindre än populära konkurrenten Volkswagen Passat. Jämfört med Audi A4 och BMW 3-serie är V60 aningen rymligare. Bilen räcker alldeles lagom till en svensk barnfamilj. Cross Country-varianten med fyrhjulsdrift och dieselmotor har blivit en favorit hos många.

Köp din Volvo V60 med blipp - klicka här

MOTORER Den som kör mycket och åker långt bör välja diesel som ger bättre bränsleekonomi. Bensinvarianterna går mjukare och tystare, men de är törstigare på bensin, särskilt om du väljer T5 på 226 hästkrafter. Motorerna har än så länge varit krångelfria i V60.

PROBLEMEN När Volvo V60 lanserades 2018 var den sista modellen ut på Volvos SPA-plattform. Fabriken verkar ha ha fått ordning på de flesta barnsjukdomar. De flesta V60 har ännu inte gått så långt, och det återstår att se hur kvaliteten är när bilen gått en bit. V60 har återkallats för autobromsen, dubbelkolla att åtgärden är utförd.

EKONOMIN Volvo V60 är troligen den av Volvos modeller idag som erbjuder bäst totalekonomi. Inköpspriset ligger lite lägre och då blir värdeminskningen i kronor lite lägre. De billigaste begagnade exemplaren kostar från 240 000 kronor. Det ger bilen förutsättningar att ge låga ägarkostnader under flera år, även om Volvos service är dyr. Räkna med minst 6000 kr för en enkel årsservice med oljebyte.

GODA RÅD INFÖR KÖPET Volvo V60 ger dig det bästa från de stora Volvobilarna till den lägsta prislappen. På många sätt får du de bästa egenskaperna från Volvos nya modeller, men till en överkomlig ägarkostnad. Inte undra på att modellen blivit svenskarnas favorit. Du ska absolut välja en bil som har bränslevärmare, och gärna det fina teknikpaketet med alla assistanssystem. Vinterhjulen är dyra, se till att de ingår i ditt begagnatköp. Köp din Volvo V60 med blipp - klicka här

Volvo V60 till salu du kan köpa med blipp