Billån ränta - så mycket kan du spara per månad och år

Den stigande räntan och höga inflationen gör att det kan vara värt att se över sina bilkostnader. 1-3 procents högre ränta på billånet kan göra stor skillnad för din månadskostnad. Hos Blipp får alla samma låga ränta – här kan du jämföra hur stor skillnad det kan göra.

Under våren har räntan gått upp kraftigt och dagarna med noll- och minusränta är definitivt över. Många har redan märkt av att bolånen blivit dyrare och ovanpå det kommer dyrare elpriser och andra levnadsomkostnader.

Även bilägandet har blivit dyrare genom högre bränslepriser. De flesta som privatleasar en bil har också märkt att de fått en högre månadskostnad, då räntedelen i leasingavtalet är rörlig. Höjningen ligger i många fall på 200-700 kronor, beroende på hur dyr bilen är.

Den som själv äger sin bil har istället fått se värdet öka, ligga still eller i alla fall upplevt en betydligt lägre värdeminskning än vad som varit vanligt. I slutändan har det inneburit att bilen varit värd mer än restvärdet på billånet när det varit dags för byte.Räntan på billånen har dock börjat gå upp, vilket har gjort att utgiften varje månad blivit något högre.

Räkna på ditt billån här

Blipp erbjuder just nu billån med en relativt låg ränta som i många fall ligger den två procentenheter lägre än vad många handlare erbjuder för närvarande. Det kan göra stor skillnad på månadskostnaden. Köper du en begagnad bil för 400 000 kronor innebär det att du kan spara 850 kronor genom att välja den lägre räntan.

Billån ränta - exempel så mycket kan du spara på att välja rätt billån

Bilens pris besparing/mån

200 000 - 289 kr

300 000 - 629 kr

400 000 - 850 kr

600 000 - 1350 kr

Fotnot: Jämförelsen avser ett treårigt billån, 20% kontant, med 2,75 procentenheters ränteskillnad.

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.