Här är alla fördelar du får när du ska köpa bil

Nya biltjänsten Blipp gör succé bland de som ska köpa eller sälja begagnad bil. Med hjälp av Blipp blir den privata begagnataffären trygg, enkel och sparar pengar. ”Det är den smidigaste och bästa affär jag har gjort någonsin.”, säger Jonas Lindqvist från Västerås som sålde sin Tesla.

Blipp är den nya trygga digitala tjänsten för dig som ska köpa eller sälja en begagnad bil privat. Både köpare och säljare får många fördelar genom att använda nya plattformen.

Upptäck en tryggare bilaffär

Blippa din bil direkt

Det vanligaste i dag är att man köper eller säljer en lite nyare bil hos bilhandlaren. Det innebär att du får mindre betalt än vad du kan få genom att sälja bilen själv, exempelvis via Blocket. Och får betala lite mer vid ett köp. Många drar sig för att göra en privat bilaffär eftersom det kan kännas otryggt eller krångligt. Men använder du Blipp hjälper vi dig med alla krångliga bitar.

Blipp löser ditt billån, vi ordnar med alla avtal och vi ser till att du får en säker betalning, och vi löser ägarbytet digitalt via Transportstyrelsen. Både köpare och säljare legitimerar sig via bank-id och Blipps expert är med vid affären via ett videosamtal för maximal trygghet.

– Vi är väl medvetna om hur jobbigt det är att köpa eller sälja en bil privat där man ska möta okända människor, prutningar, få vettigt betalt, lösen av gamla billån och hur man egentligen genomför affären på ett tryggt sätt. Det är mycket att tänka på när man köper eller säljer sin bil för att det ska bli tryggt och säkert och det är därför vi har startat Blipp, säger Jonny Lindén som är vd för Blipp.

För dig som ska köpa en begagnad bil privat finns det många fördelar med att använda Blipp. För det mesta får du ett betydligt lägre pris när du köper via en privatperson än hos bilhandlaren som behöver ha sina påslag för att bekosta personal, lokaler och ett lager med bilar.

Genom Blipp har du möjlighet att ansöka om ett billån med säkerhet och restvärde, något endast bilhandlare kunnat erbjuda tidigare. Det innebär oftast att du får en lägre månadskostnad och lägre ränta än om du tar ett privatlån utan säkerhet. Du kan också få förmånliga bilförsäkringar med rabatt.

Upptäck en tryggare bilaffär

Blippa din bil direkt

Blipp gör dessutom en bakgrundskontroll av bilen för att säkerställa att allt är i sin ordning. Vi ser till att säljarens restskulder löses och ordnar med avtal och ägarbyte. Genom att använda Blipp blir affären trygg och smidig.

En som nyligen använt Blipp för sin bilaffär är Jonas Lindqvist från Västerås. Han skulle sälja sin Tesla Model 3 eftersom det var dags att byta till en helt ny Tesla. Han bestämda sig för att prova Blipp då Teslan är en ganska dyr bil och det kändes tryggt med en oberoende part som kunde hjälpa till i affären.

– Jag sålde min Tesla Model 3 Long Range med dragkrok. Blipp hjälpte mig med det mesta, det gick otroligt smidigt. De skötte ägarbyte, finansiering, betalning, kontrakt, det gick på någon sekund, säger Jonas.

Genom att använda Blipp bedömer Jonas att han fick uppemot 60 000 kronor mer än vad en bilhandlare kunnat erbjuda för bilen.

– Det var den bästa och tryggaste bilaffär jag har gjort. Jag kommer absolut att använda Blipp igen när det är dags att göra en ny bilaffär. Det var en ganska dyr bil, så det kändes tryggt att få hjälp och att se pengarna på kontot. Jag fick hjälp och gjorde en bättre affär, det var suveränt och det gick smidigt, säger Jonas.

Upptäck en tryggare bilaffär

Blippa din bil direkt