”99 procent är supernöjda”

Fler och fler bilägare upptäcker hur smidigt det är att lägga ut bilen till försäljning via Blipps nya säljtjänst. Intresset för att köpa nästan nya bilar är rekordstort – och genom tjänsten har det sålts Polestar 2, Tesla Model 3, Skoda Enyaq och Volkswagen ID.4. ”99 procent av de som använt tjänsten är supernöjda. Vi får väldigt positiv feedback”, säger Suraj Hirani, affärsrådgivare på Blipp.

Lägg ut bilen

Med några få knapptryck går det nu att ägga ut bilen till försäljning på de stora marknadsplatserna och i Blipps eget showroom. Det enda du behöver göra är att ta bra bilder på bilen och sedan visa upp den för köpare. Du kan luta dig tillbaka medan Blipp lägger ut ditt fordon på de största marknadsplatserna och sköter kontakten med spekulanter. När någon lämnar ett bud får du godkänna priset.

En av de som sköter tjänsten och har kontakt med både bilsäljare och bilköpare är affärsrådgivaren Suraj Hirani. – Det är först när de gjort en affär som de flesta förstår fullt ut hur tryggt och smidigt Blipp är. Vi hjälper kunderna med allt det krångliga och osäkra i en bilaffär. 99 procent är supernöjda. Det är kul att vi får så mycket positiv feedback, säger Suraj.

De som säljer sin bil med Blipp får ofta 10-20 procent mer betalt än hos bilhandlaren. Suraj Hirani har sett exempel där bilägare fått så mycket som 70 000-75000 kronor mer för dyrare bilmärken som BMW och Porsche jämfört med inbytespriset hos bilhandeln.

Att lägga ut bilen till försäljning är väldigt enkelt. Suraj Hirani kommer dessutom med några goda råd som underlättar försäljningen. – Försök att ta bra bilder på en bilen när den är rentvättat och städad inuti, det gör försäljningen mycket lättare, bilderna säljer verkligen bilen. Sedan är det bra om du har koll på vilken utrustning bilen har innan du lägger ut den, det kan du ofta hitta via bilens tillbehörsorder, säger han.

Sälj din bil med blipp

Leveranstiden på nya bilar är väldigt lång just nu, och då har många sökt sig till nästan nya begagnade bilar. Nyligen har flera eftertraktade elbilar med lång leveranstid på nybilsmarknaden sålts via Blipp, bland annat Polestar 2, Skoda Enyaq, Tesla Model 3 och Volkswagen ID.4. Intresset är stort även för bensin- och dieseldrivna bilmodeller. – Det följer topplistorna för begagnatförsäljning till ganska stor del. Vi ser att många vill köpa Volvo V90, flera Kia-modeller, Volkswagen Passat och Tiguan och Tesla.

Trots att säljarna får mer betalt kan köparna hos Blipp få ett lägre pris än hos bilhandeln, genom att ett mellanled tagits bort. Suraj Hirani berättar att det är flera fördelar som säljarna brukar lyfta fram, förutom att få 10-20 procent mer betalt för bilen.

– Många tycker det är skönt att slippa onödiga samtal och meddelanden från spekulanter. Blipp öppnar upp en större kundgrupp för säljarna genom att det blir samma trygghet och fördelar som hos en handlare. För köparna är det också förmånligt genom att du kan få hjälp med finansiering och en kostnadsfri försäkring i 14 dagar. Både köpare och säljare kan känna sig tryggare och slipper en massa krångel.

Få 10-20 % mer betalt

Utvalda artiklar

Nu kan du få bilen hemlevererad
Magazine2022-04-25

Nu kan du få bilen hemlevererad

Köp bilen privat hemma ifrån soffan - sedan kommer bilen hem till dig med Blipps hemleverans. Så här fungerar det.

Jätteökning för begagnade elbilar och laddhybrider
Magazine2021-08-16

Jätteökning för begagnade elbilar och laddhybrider

Elbilar och laddhybrider ökar kraftigt på begagnatmarknaden. Här är de 20 modellerna som säljer allra bäst just nu.

Begtest & köpguide: Tesla Model 3 - köp rätt begagnad Tesla
Magazine2021-08-11

Begtest & köpguide: Tesla Model 3 - köp rätt begagnad Tesla

Tesla Model 3 är en av de allra populäraste begagnade elbilarna. I detta begtest får du tips och råd vad du ska tänka på inför köpet av en begagnad Model 3.

Elbilsexpert: Elbilar knappar in på laddhybrider
Magazine2022-05-11

Elbilsexpert: Elbilar knappar in på laddhybrider

Laddhybrider har hittills varit populärare än elbilar - men snart kan de helt elektriska bilarna gå om. Här är de mest sålda just nu.

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.