Var nära att bli lurad - räddad av Blipp

Men hjälp av Blipp kan du göra tryggare bilaffärer när du ska köpa en bil privat. Hans Henric höll på att bli lurad - men tack vare Blipp kunde han undvika ett bedrägeri. – Det visade sig att den som sålde bilen inte var den som ägde den, jag var på väg att bli lurad, säger han.

Blipp är det nya trygga och smidiga sättet att göra bilaffärer. Du får personlig hjälp när du ska köpa eller sälja bilen privat. Blipp löser allt från billån, försäkring, bakgrundskontroll till betalning och ägarbyte.

Det kan vara krångligt och otryggt att göra en privat bilaffär i dag. Bilaffären kräver en stor kunskap som de flesta inte har. En av de som tagit hjälp av Blipp är Hans Henric som skulle köpa en Tesla.

– Jag kom i kontakt med Blipp när jag behövde finansiera en bil jag skulle köpa. Blipp hjälpte mig och jag fick personlig service. Jag förklarade vilken bil jag skulle köpa, och Blipp kollade upp allt med bilen så den inte varit krockad och så vidare. Det visade sig att han som ägde bilen inte var den som sålde den, så jag var på väg att bli lurad, berättar Hans Henric.

Få hjälp med ditt bilköp här

Tack vare Blipps bakgrundskontroll kunde ett potentiellt bedrägeri undvikas och Hans Henric kunde blåsa av affären. I stället kunde han hitta en annan Tesla där allt stämde.

– Det var tråkigt, men som tur var finns det fler bilar att köpa. Vi hittade en annan bil och idag kör jag en Tesla som jag köpte med hjälp av Blipp. Både jag och säljaren kände oss trygga. Blipp var med under hela processen och allt kollades upp. Det kändes väldigt säkert och bra med någon vid sidan som tittade så att allt blev rätt, säger Hans Henric.

När du köper en bil privat i stället för via bilhandlaren kan du ofta få ett lägre pris, och använder du Blipp blir affären lika trygg och smidig som hos bilhandlaren. Blipp hjälper dig med allt, du behöver själv inte ha någon kunskap om bilaffärer.

Det är tryggt, smidigt och det kostar inget för dig som kund att använda Blipp, vi tar ut en avgift till långivare och försäkringsbolag.

Innan du köper bilen kan du göra en kostnadsfri bakgrundskontroll hos Blipp, då får du bland annat veta om bilen har korrekt mätarställning, är besiktigad och inte har några restskulder.

Når du bestämt dig för en bil kan Blipp förmedla ett billån med restvärde och bilen som säkerhet. Ett billån har i de flesta fall lägre ränta än blancolån. Blipp kan även ge dig 14 dagars försäkring på köpet och 25 procents rabatt på premien hela första året. Om du vill kan du även välja till ett års bilgaranti för dig som köpare.

Blipps experter är med dig via videosamtal genom hela köpet och ser till att allt går rätt och riktigt till. Blipp upprättar köpekontrakt som signeras med bank-id så att både köpare och säljare kan känna en större trygghet vid bilaffären.

Få hjälp med ditt bilköp här