Bilar på Blocket - här får du säker köphjälp

Med hjälp av Blipp kan du köpa Blocket bilar säkert och smidigt. Just nu finns över 100 000 begagnade bilar till salu på Blocket. Blipp hjälper dig med finansiering med billån och en tryggare affär med bank-id.

Blocket är sedan många år tillbaka Sverige största köp- och säljsajt för bilar. På Blocket kan du hitta både nya och begagnade produkter från hela Sverige. Men det är Blocket bilar som är den överlägset största kategorin.

Blocket listar över 100 000 bilar i Sverige som är till salu just nu, både från bilhandlare och privatpersoner. Genom oss på Blipp kan du få hjälp att göra ditt privata bilköp lika tryggt som hos bilhandlaren.

Vi erbjuder ett riktigt billån med förmånlig ränta och restvärde. Det ger nästan alltid en lägre månadskostnad än andra lån.

Men det finns en hel del saker du bör tänka på när du gör affären. Här listar vi på Blipp de bästa råden för att du ska göra en lyckad affär.

Få hjälp att köpa Blocket Bilar här

Bestäm vad du letar efter Visst kan det vara kul att leta bilar lite planlöst på Blocket, men det kan sluta med ett dyrbart impulsköp av en bil som inte passar dina behov. Lista ner vilka krav du har på din bil och försök hitta märken och bilmodeller som stämmer in på dina kriterier.

Snäva in din sökning Om du har hittat en bilmodell som du tror passar dina behov, till exempel Volvo XC60, kan det vara en god idé att snäva in dina sökningar ytterligare. Kanske vet du vilken motorvariant som passar dig bäst, hur många mil bilen bör ha gått och vilka årsmodeller som är mest intressanta. Med hjälp av sökverktygen kan du hitta de perfekta bilarna. Du kan också sortera på billigast, dyrast och nyast och du kan filtrera mellan privata och handlarbilar.

Lägg in bevakningar Förr eller senare dyker den perfekta bilen upp. Rätt färg, välvårdad, men en ägare och till rätt pris. För att du snabbt ska hinna kontakta säljaren kan det vara bra att lägga in en bevakning. Då får du meddelande från Blocket när objekten du tittar efter dyker upp.

Läs annonsen noga Du har säkert själv varit med om att sälja något och få frågor om sådant som redan står i annonstexten. Läs annonsen noga och försök lista ner objektets starka och svaga sidor. Fundera på vad du mer vill veta innan du kontaktar säljaren.

Gör en bakgrundskontroll Innan du går vidare bör du göra en bakgrundskontroll och ta fram så många biluppgifter som möjligt. Hos Blipp kan du kolla upp så att bilen inte är mätarskruvad, har en godkänd besiktning och att allt i övrigt ser ut att vara i ordning.

Räkna ut månadskostnaden När du vet den exakta köpesumman kan du räkna ut vad billånet kostar per månad i Blipps räknesnurra. Tänk på att räkna in andra ägarkostnader som skatt, bränsle, försäkring, däck och service i din ägarkalkyl.

Använd Blipp Ta hjälp av Blipp när du köper en begagnad bil privat. Vi kan ordna ett lånelöfte på ett billån innan du ska köpa bilen. Du kan även göra bakgrundskontroller av bilar hos Blipp. När det är dags för affär så legitimerar sig både köpare och säljare med bank-id hos på Blipp. Blipp ser till att eventuella restskulder på billånet löses. Vi ordnar så att säljaren får betalt och vi tar fram avtal som signeras med bank-id. Dessutom ingår försäkring i två veckor och du kan köpa till ett års garanti. Du slipper allt som är krångligt och svårt med den privata bilaffären.

Se upp för bedrägerier Det förekommer att bedragare annonserar ut bilar på Blocket. Känns något för bra för att vara sant eller någon detalj för dig misstänksam, avstå, det kommer fler objekt. Om du går via Blipp görs affären med bank-ID och vi kontrollerar så att allt är korrekt.

Boka tid När allt är bra och du har kollat upp bilen, boka en visning med intention att köpa bilen. Kom överens med säljaren om priset, via Blipp kan ni skicka bud och legitimera er med bank-id. Kontakta Blipp för att göra upp affären så hjälper vi er med all administration i bilaffären.

Ha alla papper i ordning Glöm inte att ha blanketter för ägarbyte och annan dokumentation som tillhör bilen i ordning. Blipp kan hjälpa er med ägarbytet och alla administration, men vi behöver koden från det gula registreringsbeviset för ägarbytet.

Få hjälp att köpa Blocket Bilar här

Topplistor: Blocket bilar som säljer bäst just nu

Privat Volvo V70, medianpris 27 000 kr Volkswagen Golf, medianpris 35 0000 kr BMW 3-serien, medianpris 65 000 kr Volkswagen Passat, medianpris 40 000 kr Saab 9-3, medianpris 19 500 kr Audi A4, medianpris 49 000 kr BMW 5-serien, 68 000 kr Volvo V50, medianpris 27 000 kr Saab 9-5, medianpris 15 000 kr Volkswagen Polo, medianpris 39 000 kr

Handlare Volkswagen Golf, medianpris 175 500 kr Volkswagen Passat, medianpris 218 700 kr Volvo XC60, medianpris 349 000 Volvo V60, medianpris 279 000 kr Volvo V70, medianpris 99 900 kr Kia Cee´d, medianpris 169 700 kr BMW 5-serien, medianpris 315 000 kr Volvo, medianpris 319 00 kr BMW 3-serien, medianpris 214 900 kr BMW X-serien, medianpris 359 000 kr

Källa: Blocket / Mynewsdesk

Få hjälp att köpa Blocket Bilar här