BMW M2 Competition - drömbil i nyskick

Nu har du chansen att bli ägare till en av världens mest körglada bilmodeller via Blipp. BMW M2 Competition är underbart kul att köra med sexcylindrig motor på 410 hästkrafter. Bilen har M-Paket, är lackerad i Black Sapphire Metallic och har bara gått 440 mil sedan 2019.

Enligt många BMW-entusiaster handlar det om en av BMW:s mest utsökta modeller genom tiderna, och det vill inte säga lite. BMW M2 Competition slutade att tillverkas under 2020, men nu går det att få tag i ett lätt begagnat exemplar som är nära nog i nyskick.

M2-modellen är en bil som håller fast vid BMW:s klassiska ursprungskoncept med motorstark rak sexcylindrig motor, bakhjulsdrift och sportig design. Den har 410 hästkrafter och 550 Nm från treliterssexan. Dessutom växlar du bilen manuellt med en sexväxlad låda. En bil för de som älskar traditionell och renhårig bilkörning.

Hitta fler fina bilar här

Redan den vanliga M2-modellen är en drömbil för många bilentusiaster. Competition-modellen är ett steg vassare på nästan varje punkt. Utöver vassare motor har även chassit uppgraderats med komponenter från de större M3 och M4. Krängningshämmaren i motorrummet är byggd i kolfiber för ökad stabilitet i framvagnen. Kylsystemet kommer från M4:an och består av tre kylaggregat och en separat oljekylare. M2 Competition har även med ett nytt avgassystem utrustat med elektroniskt ställbara klaffar för ett distinkt M-ljud.

Den utvändiga designen knyter an till BMW:s designtradition med proportionerliga linjer och stora överhäng som ger ett sportigt intryck. Design-DNA:t känns ingen från klassiker som 2002 och de tidigaste 3-seriegenerationer.

När du öppnar dörren är det mesta sig likt från den vanliga 2-serien. Bilen är fortfarande relativt analog med många knappar och mätare, vilket inte är någon nackdel vid inspirerad bilkörning. Infotainmentsystemet sitter i en relativt liten skärm som kan navigeras med en ratt mellan stolarna.

Men den verkliga sensationen är förstås när du börjar köra M2 Competition. Det finns två sportlägen som gör bilen full rättvisa när du kör mer aktivt. Den raka sexan har ett maffigt sound när du vrider på startnyckeln och är som allra spetsigast när den varvas ordentligt, gärna uppemot 5000 varv. Bakhjulsdriften i kombination med 410 hästkrafter gör bilen enormt underhållande att köra, antispinnsystemet tuktar bakvagnen. Var försiktig med gasen om du stänger av det.

Den motorstarka bilen kommer måhända bäst till sin rätt under sommarhalvåret, men skämmer heller inte ut sig som dagligt transportmedel året runt. Bilen har både bagageutrymme och ett hyfsat baksäte trots sportbilsegenskaperna. Den aktuella bilen som säljs via Blipp har dock inga vinterdäck och har bara rullat 410 mil. Den som söker en bil att njuta av som bara blir bättre och mer värdefull för varje år får här sitt lystmäte. Genom Blipp får du hjälp med bilaffären med allt från bakgrundskontroll, finansiering med billån, avtal, betalning, lösen av gamla lån och ägarbyte. Vi är med under hela affären via ett videosamtal.

Hitta fler fina bilar här