Foliera bilen en stark trend

Att foliera eller wrappa bilen har blivit en stark trend. Genom en wrapfolie kan din bil få en ny färg eller ett personligt utseende. En stor fördel är att du skyddar lacken på din bil. Vilken folie skulle du välja? Vi på Blipp går igenom hur de fungerar att foliera bilen.

Är du trött på färgen på din bil – eller vill du skydda din nyköpta pärla lite extra? Då kan wrap eller foliering vara det rätta. Syftet med att foliera bilen är både att göra den snyggare och mer unik, men också att skydda originallackeringen. I dag har det blivit allt mer trendigt att foliera bilen, och det finns många professionella företag som kan hjälpa dig.

Hur mycket det kostar att foliera bilen varierar kraftigt, beroende på vilken wrapfolie du vill använda och vilken bilmodell det handlar om, samt om den ska ha ett unikt mönster och motiv. Men enligt folieringsföretag kostar det drygt 20 000 kronor om det handlar om en standardfolie. Om du vill ha en printad folie med motiv eller flera färger kan det bli betydligt dyrare. Kromfoliering är ungefär dubbelt så dyrt som en standardfolie, då folien är dyrare och materialet kräver mer arbete.

Köp bilen med blipp

Ta in flera offerter

Ett tips är att du tar in offerter från flera olika folieringsföretag innan du bestämmer dig. Allra roligast är kanske att printa ett personligt motiv som gör din bil helt unik. Det är bara din egen fantasi som sätter gränser. Vill du inte ändra färgen men skydda lacken går det att sätta en transparent stenskottsfolie.

Sätt av 2-3 dagar

När du väl bestämt dig får du räkna med att vara utan bilen några dagar. Det tar ofta två till tre arbetsdagar att foliera bilen hos en firma beroende på bilmodell. Väljer du ett transparent stenskottsskydd går det på cirka en arbetsdag.

Tvätta som vanligt

När du wrappat bilen har du ett mycket slitstarkt skydd för din vanliga lackering. Men det är viktigt att du sköter wrapfolien och tvättar den lika regelbundet som vanligt, gärna en gång i veckan. Det bästa är om du handtvättar bilen, annars är en borstfri automattvätt mer skonsamt för folien än en tvätt med borstar. Vissa folier kan kräva specialmedel, hör vad som gäller med din folieringsverkstad.

Håller flera år

Räkna med att folien håller 3-5 år, beroende på slitage av din bil. Det är relativt lätt att avlägsna folien och när du tar bort den har du en lackering som är nästan som ny.

Köp bilen med blipp