Hjulklappstips till bilägare

Svårt att hitta alla julklappar i år? Här är några säkra (h)julklappstips till bilägare och bilintresserade.

Det lackar mot jul och julhandeln förväntas i år slå rekord. Enligt Svensk Handel kommer vi totalt att handla för 86,7 miljarder kronor i julruschen. Det motsvarar 8330 kronor per svensk.

Vi på Blipp kommer med några julklappstips för bilägare och bilintresserade för att underlätta klappjakten i årets julrusch.

Lamborghini Sián FKP 37

En riktig Lamborghini Sián FKP 37 kostar omkring 25 miljoner kronor, men det finns ett mer överkomligt sätt att få ett exemplar. Lego har tagit fram en modell i skala 1:8 bestående av 3696 stycken bitar som sätts ihop till en exakt kopia av superbilen. Modellen är utvecklad tillsammans med Lamborghini och mäter 60 centimeter på längden, 25 på bredden och 13 på höjden. Den har fullt fungerande fjädring fram och bak, åttastegad sekventiell växellåda, justerbar vinge och givetvis de klassiska saxdörrarna. Pris: 4299 kronor

Lär dig köra bil på bana

Upplevelsepresenten är årets julklapp och vi vågar lova att det finns få upplevelser som slår bankörning med en sportbil. Det finns flera olika möjligheter i Sverige att gå bankurser för att lärd dig köra bil på bana på ett tryggt och säkert men framför allt roligt sätt. I kurserna får du köra både med och utan instruktör och tempot anpassas efter dig. Förutom att det är otroligt roligt blir du en bättre bilförare. Kurser finns till exempel på Mantorp Park. Pris: 2995 kronor

Reflexväst för dig och hunden

Få saker är en billigare livförsäkring i det svenska vintermörkret än en reflexväst. Skulle du få fel på bilen så syns du på långt håll, och tar du en promenad kan du känna dig lite tryggare i vägrenen. Nu har det också kommit reflexvästar för hunden. För bara 39 kronor så syns vovven bättre än någonsin. Reflexväst för husse: 99 kronor Reflexväst för hunden: 39 kronor.

Första hjälpen-kudde

En första hjälpen-kudde är en omtänksam julklapp som visar på omtanke. En välfylld första hjälpen-kudde kan spela stor roll om olyckan är framme på vägen. En bra kudde bör innehålla plåster, sterila kompresser, gasbinda, ögonskölj, mun-till-mun-mask, engångshandskar och räddningsfilt. Pris: 249 kronor

Verktygsvagn

Varför blir det alltid oordning på verktygen? En verktygsvagn löser problemen i ditt garage. På en verktygsvagn blir dina verktyg snyggt sorterade med bestämd plats och uppmärkning för varje verktyg. Pris: 4995 kronor.

Foliehatt till nycklarna

Nej det här är inget skämt. Försäkringsbolaget If har utsett foliehatten till årets julklapp. Genom att lägga bilnyckeln i foliehuva förhindrar du att biltjuvar kan använda ett relä för att stjäla din bil om nyckeln ligger i närheten inne i ditt hus. Pris: 139 kronor.

Hitta bilar till salu här

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.