Kia Stinger GT har en dubbelturbo-V6:a och är utvecklad av Albert Biermann, tidigare chef för BMW M. Många har missat vilken körmaskin Kian med 370 hästkrafter är. Nu säljs ett mycket fint exemplar via Blipp.

Så köper du drömbilen med blipp

Alla förknippar inte Kia med prestandabilar och körglädje. Men Kia Stinger GT är bland de roligaste fyradörrarsbilarna som finns på marknaden i dag. Bilen är något av en doldis i bilvärlden, men kör ifrån det mesta. Toppfarten ligger på mer än det dubbla mot vad du får köra i Sverige: 270 km/h. Ska du kunna testa bilens resurser får du ta den till autobahn.

Bilen har en sexcylindrig motor, bakhjulsdrift och långa svepande linjer. Låter ju mer som en BMW än en Kia? Ja, Kia Stinger är faktiskt utvecklad av ett team lett av legendariske BMW M-chefen Albert Biermann.

"Folk förväntar sig inte att en en Kia kan gå så här. Det magiska med Stinger är dess stabilitet i höga hastigheter, som den får tack vare den långa hjulbasen. I snäva kurvor känner du inte att Stinger är en stor bil. Den är pigg, mycket smidig och lätt att kontrollera.", sade Albert Biermann vid lanseringen av modellen. Biermann är legendarisk för att ha tagit fram bilar som BMW M3 i flera modellgenerationer.

Samtidigt som du får prestanda i paritet med BMW har modellen alla fördelar som Kias bilar kommer med, såsom sju års garanti och massor med standardutrustning. På det här begagnade exemplaret är det fyra års garanti kvar. Prislappen är också betydligt överkomligare än motsvarande modeller från BMW, Mercedes och Audi. Det är heller ingen dussinbil, mindre än 300 exemplar finns i Sverige.

Så köper du drömbilen med blipp

Blippa en Kia Stinger GT i superskick

Kia Stinger GT är en fröjd att köra och GT-versionen är både snabb och smidig. Inte helt olik en BMW 440i, faktiskt.

Nu finns chansen att köpa ett toppfint exemplar via Blipp. Den aktuella bilen har bara gått drygt 2000 mil och är utrustad med Ferrita-avgasrör och Japan Racing-fälgar. En riktig ulv i fårakläder för finsmakare.

Fakta Kia Stinger GT

Motor: 3,3 liter, V6, dubbelturbo. 
Effekt: 370 hk vid 6 000 r/min. 
Vridmoment: 510 Nm 1 300 - 5 500 r/min
Drivning: Fyrhjulsdrift
. Växellåda: 8-växlad automat
. Prestanda: 0–100 km/h 4,9 sek
Toppfart: 270 km/h
. Nypris: Från 514 900kr

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.