Hajpade elbilen säljs via Blipp

Nu går nya hyllade elbilen Hyndai Ioniq 5 att köpa via Blipp med kort leveranstid. Beställer du bilen idag är det i regel över ett års väntetid. Bilen har en design som liknar ett rymdskepp, har solceller på taket, laddas blixtsnabbt med 800 volt och har hyllats i många tester.

Hyundai Ioniq 5 har en design som verkligen sticker ut och har liknats vid en konceptbil eller rymdskepp. Den futuristiska looken är en mix av flera klassiska bilmodeller, bland annat den ikoniska AMC Pacer. Bilen har vunnit ett antal priser och hyllats i många tester. Bilen som nu säljs via Blipp har dessutom solceller på taket.

Ioniq 5 är Hyundais första modell på en ny skateboardplattform, och det har givit formgivarna större möjligheter. Bilen ser relativt liten ut, men innerutrymmena är i själva verket minst lika stora som hos Volkswagen ID.4 eller Tesla Model Y.

Hitta nästan nya elbilar via blipp

Interiören är den lyxigaste och luftigaste någonsin från Hyundai. De kallar den själva för lounge och vill sudda ut gränsen mellan hemmet och bilen. Framsätena går att fälla 90 grader och förvandla till en vilosäng medan bilen laddas. Instrumenteringen i Hyundai Ioniq 5 består av två stora 12-tumsskärmar med vit bakgrund i stället för svart som brukligt är i bilar. Golvet är platt och det är gott om svängrum för alla i bilen, mittkonsolen kan skjutas fram och tillbaka. Baksätet bjuder på ett stort benutrymme.

Bilen är byggd på samma plattform som Årets bil, Kia EV6.Hyundai och Kia har tillsammans konstruerat en helt ny elbilsplattform som de kallar E-GMP. Det är en så kallad skateboard som placerar batteripaketet under golvet och största motorn baktill. Som första massproducerade elbil har Ioniq 5 fått 800 voltsteknik, något som hittills bara funnits på lyxbilarna Porsche Taycan och Audi E-tron GT. Det gör att du kan ladda bilen med -350 kW laddning och få 80 procent påfyllning av batteriet på 18 minuter.

Den version som nu erbjuds via Blipp har ett batteri på 73 kWh och bakhjulsdrift med 217 hästkrafter. Räckvidden är cirka 50 mil enligt WLTP-normen. I olika tester beskrivs bilen som väldigt skön att köra, du sitter högt med god överblick över trafiken. Bilen är mjukt och komfortabelt fjädrad.

Det bästa av allt är att kanske att du slipper cirka ett års väntetid på att köpa en så gott som ny Ioniq5 via Blipp istället för att beställa den helt ny. Det är bara en av flera nästan nya elbilar som du just nu kan köpa via Blipp. Vi hjälper dig med allt genom affären, från finansiering, till ägarbyte, trygg betalning, köpeavtal och är med i ett videosamtal under affären.

Hitta nästan nya elbilar via blipp