Hajpade elbilen säljs via Blipp

Nu går nya hyllade elbilen Hyndai Ioniq 5 att köpa via Blipp med kort leveranstid. Beställer du bilen idag är det i regel över ett års väntetid. Bilen har en design som liknar ett rymdskepp, har solceller på taket, laddas blixtsnabbt med 800 volt och har hyllats i många tester.

Hyundai Ioniq 5 har en design som verkligen sticker ut och har liknats vid en konceptbil eller rymdskepp. Den futuristiska looken är en mix av flera klassiska bilmodeller, bland annat den ikoniska AMC Pacer. Bilen har vunnit ett antal priser och hyllats i många tester. Bilen som nu säljs via Blipp har dessutom solceller på taket.

Ioniq 5 är Hyundais första modell på en ny skateboardplattform, och det har givit formgivarna större möjligheter. Bilen ser relativt liten ut, men innerutrymmena är i själva verket minst lika stora som hos Volkswagen ID.4 eller Tesla Model Y.

Hyllade elbilen säljs med blipp
Hitta nästan nya elbilar via blipp

Interiören är den lyxigaste och luftigaste någonsin från Hyundai. De kallar den själva för lounge och vill sudda ut gränsen mellan hemmet och bilen. Framsätena går att fälla 90 grader och förvandla till en vilosäng medan bilen laddas. Instrumenteringen i Hyundai Ioniq 5 består av två stora 12-tumsskärmar med vit bakgrund i stället för svart som brukligt är i bilar. Golvet är platt och det är gott om svängrum för alla i bilen, mittkonsolen kan skjutas fram och tillbaka. Baksätet bjuder på ett stort benutrymme.

Bilen är byggd på samma plattform som Årets bil, Kia EV6.Hyundai och Kia har tillsammans konstruerat en helt ny elbilsplattform som de kallar E-GMP. Det är en så kallad skateboard som placerar batteripaketet under golvet och största motorn baktill. Som första massproducerade elbil har Ioniq 5 fått 800 voltsteknik, något som hittills bara funnits på lyxbilarna Porsche Taycan och Audi E-tron GT. Det gör att du kan ladda bilen med -350 kW laddning och få 80 procent påfyllning av batteriet på 18 minuter.

Den version som nu erbjuds via Blipp har ett batteri på 73 kWh och bakhjulsdrift med 217 hästkrafter. Räckvidden är cirka 50 mil enligt WLTP-normen. I olika tester beskrivs bilen som väldigt skön att köra, du sitter högt med god överblick över trafiken. Bilen är mjukt och komfortabelt fjädrad.

Det bästa av allt är att kanske att du slipper cirka ett års väntetid på att köpa en så gott som ny Ioniq5 via Blipp istället för att beställa den helt ny. Det är bara en av flera nästan nya elbilar som du just nu kan köpa via Blipp. Vi hjälper dig med allt genom affären, från finansiering, till ägarbyte, trygg betalning, köpeavtal och är med i ett videosamtal under affären.

Hyllade elbilen säljs med blipp
Hitta nästan nya elbilar via blipp

Utvalda artiklar

Nu kan du få bilen hemlevererad
Magazine2022-04-25

Nu kan du få bilen hemlevererad

Köp bilen privat hemma ifrån soffan - sedan kommer bilen hem till dig med Blipps hemleverans. Så här fungerar det.

Jätteökning för begagnade elbilar och laddhybrider
Magazine2021-08-16

Jätteökning för begagnade elbilar och laddhybrider

Elbilar och laddhybrider ökar kraftigt på begagnatmarknaden. Här är de 20 modellerna som säljer allra bäst just nu.

Begtest & köpguide: Tesla Model 3 - köp rätt begagnad Tesla
Magazine2021-08-11

Begtest & köpguide: Tesla Model 3 - köp rätt begagnad Tesla

Tesla Model 3 är en av de allra populäraste begagnade elbilarna. I detta begtest får du tips och råd vad du ska tänka på inför köpet av en begagnad Model 3.

Elbilsexpert: Elbilar knappar in på laddhybrider
Magazine2022-05-11

Elbilsexpert: Elbilar knappar in på laddhybrider

Laddhybrider har hittills varit populärare än elbilar - men snart kan de helt elektriska bilarna gå om. Här är de mest sålda just nu.

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.