Lägg om din företagsleasing - spara 1000-lappar varje månad

Förnya din företagsleasing hos Blipp – det finns flera fördelar. Du sänker företagets månadskostnad och kan behålla den låga förmånsskatten. Många företag kan förbättra sin likviditet kraftigt genom att se över sina leasingavtal – en kund sparade 2900 kr per månad. – Vi kan skräddarsy ett leasingavtal som blir förmånligare för många företagare, säger Jonny Lindén.

Här kan du ansöka om att lägga om företagsleasing

Fler och fler kontaktar Blipp för att få hjälp med företagsleasing. Allra störst är efterfrågan på att lägga om leasingavtal på befintliga bilar. Blipp hjälper dig att lägga om eller förlänga ett befintligt leasingavtal. Ett vanligt skäl till förlängning istället för nyköp är att väntetiden på nya bilar är enormt lång.

Dessutom har en befintlig förmåns- eller arbetsbil ofta betydligt lägre fordonsskatt eller förmånsvärde. Det kan vara dumt att byta endast för bytandes skull – särskilt med tanke på miljön. Dagens höga andrahandsvärden på bilar har också gjort att många betalar onödigt höga månadskostnader för bilar.

– Dagens bilmarknad har gjort att allt fler företagskunder hör av sig och vill se över sina leasingavtal eller förlänga dem. Nu satsar vi på att ge dem ännu bättre och snabbare service. Vi ser att många kunder som vi hjälper sänker sin månadskostnad och får en förbättrad likviditet, säger Jonny Lindén, vd för Blipp.

Nyligen lade en Blippkund om sin företagsleasing på en några år gammal Tesla. Företagaren kunde sänka sin leasingavgift från 6385 kronor till 3485 kronor per månad plus moms. Besparingen blev således hela 2900 kronor i månaden, plus momsen som till hälften är avdragsgill.

Genom att gå in på Blipps sida för Release kan du snabbt och kostnadsfritt få ett svar om det lönar sig för ditt företag att lägga om avtalen för en eller flera bilar. Om du väljer att lägga om leasingavtalet hjälper Blipp dig med allt från lösen av det gamla avtalet till att upprätta ett nytt avtal.

Här kan du ansöka om att lägga om företagsleasing

– Det är många parametrar som påverkar månadskostnaden, bland annat restvärde, ränta och leasingperiod. Vi kan skräddarsy ett leasingavtal som blir förmånligare för många företagare, säger Jonny Lindén.

En annan fördel är att du oftast får mer extrautrustning till lägre pris när du leasar om en begagnad bil, jämfört med en ny bil som har lång leveranstid. Rabatterna på nya bilar är idag rekordlåga på grund av den höga efterfrågan.

En ny bensin- eller dieseldriven bil har idag ofta fordonsskatt på 35000-40000 kronor under tre år, när bilen fyllt tre år sjunker årsskatten ofta till 1500-3000 kronor.

Förra året gjordes reglerna för förmånsbilar om i Sverige och förmånsvärdet höjdes med cirka 30 procent på de vanligaste bilmodellerna. Leasar du om en bil får du det tidigare förmånsvärdet som kan ge dig 800 kronor lägre skatt per månad. Företaget sparar dessutom cirka 500 kronor i månaden på sociala avgifter.

Här kan du ansöka om att lägga om företagsleasing