Lösa billån och kreditspärr – så fungerar det

Att köpa eller sälja en bil med kvarvarande lån kan vara besvärligt. Vi på Blipp kan hjälpa dig att lösa bilens restskuld och kreditspärr oavsett om du är köpare eller säljare. Köper du bilen själv av en privatperson är det viktigt att du har ett bevis på att lånet är återbetalt när du betalar bilen.

Många som ska köpa eller sälja en bil är oroliga över att den har en kreditspärr hos Transportstyrelsen och den process det innebär att lösa bort det kvarvarande lånet. Det är lätt att bli avskräckt för en bil som har en kreditspärr, även om du hittat den perfekta bilen hos en privat säljare.

Få hjälp med kreditspärr och att lösa billån här

Men ta det lugnt, vi på Blipp kan hjälpa dig oavsett om du ska köpa eller sälja en bil. Vi hanterar billån flertalet gånger varje dag, både när vi löser bort gamla krediter och hjälper köpare ta nya billån. När en person köpt en bil på kredit med billån med säkerhet så begär långivaren en kreditspärr hos Transportstyrelsen. Anledningen är att bilen används som säkerhet för billånet. Skulle inte ägaren kunna betala tillbaka lånet har kreditgivaren rätt att ta bilen och sälja den vidare.

När ägaren säljer bilen vidare ska kreditbolaget ha tillbaka sina pengar först så att de släpper kreditspärren. Det är extra viktigt för köparen att kontrollera så att lånet är löst när bilen betalas. Att lita på att ägaren ska använda din betalning för att sedan lösa billånet kan kännas vanskligt.

Gör du bilaffären via oss på Blipp är detta inget problem. Om kreditspärren skulle finnas kvar går inte affären igenom hos oss, vi tillser att kreditspärren blir löst och att säljaren använder köpesumman för att betala av lånet om det skulle finnas en kreditspärr på bilen.

Få hjälp med kreditspärr och att lösa billån här

Skulle du själv köpa bilen via en privatperson och inte ha säkerställt att kreditinstitutet får betalt för billånet så kan de kräva tillbaka bilen som säkerhet för lånet även om bilen sålts vidare till dig. Du bör därför se till att du får ett kvitto på att lånet är löst innan du köper bilen, vilket kan vara besvärligt för säljaren innan han fått betalt. Men gör du affären via Blipp så hjälper vi dig med allt detta.