Vad kostar bilen per månad?

Vad kostar billånet för den bil du vill ha? Med Blipp kan du ta ett billån med bilen som säkerhet och ofta få en lägre månadskostnad än för ett blancolån. Här är månadskostnaden för några populära bilmodeller.

Marknaden för begagnade bilar har varit stark under de två senaste åren. Priserna på begagnade bilar har gått upp och många som köpte en begagnad bil för 1-2 år sedan har kunnat äga sin bil nästan utan värdeminskning.

I många fall har det varit mer förmånligt att äga en begagnad bil de senaste åren än att privatleasa, tack vare att värdeutvecklingen varit så förmånlig på begagnade bilar.

En av anledningarna till det ökande värdet är halvledarbristen som gör att det råder brist och långa leveranstider på nya bilar, då söker sig många till begagnatmarknaden.

En annan orsak är att det fortfarande går att köpa begagnad bil till förmånlig månadskostnad med dagens låga räntenivå. En fin begagnad bil kan kosta under 2000 kronor att finansiera med ett billån med kontantinsats och säkerhet. Då får du dessutom göra ett skatteavdrag på cirka 1500 kronor om året för räntan.

Vi på Blipp har gått igenom månadskostnaden för billånet för några populära bilmodeller. När du gör din totala bilkalkyl tänk på att räkna in försäkring, skatt, drivmedel, bilvård, service och underhåll. Om du privatleasar en ny bil brukar servicen ingå, annars är det samma kostnader som tillkommer.

815 kronor i månaden

Renault Zoe 2015

Vem har sagt att det behöver vara dyrt att köra elbil? Med en kontantinsats på 16200 kronor kostar billånet 815 kronor i månaden för en Renault Zoe. Bilen är från 2015 och har gått 5800 mil. Innan du köper en Renault Zoe bör du kolla om batterihyra tillkommer, vilket förekommer. Zoe är Sveriges mest sålda begagnade elbil. Hitta din nästa Zoe här

1437 kronor i månaden

BMW 520d Touring 2014

Nu börjar den näst senaste generationen av BMW 5-serie komma ner i riktigt överkomliga priser på begagnatmarknaden. Med Blipps billån kan du finansiera en 520d Touring för mindre än 1500 kronor per månad. Bilen kostar 150 000 kronor och du får lägga 30 000 kronor kontant. Lånet löper på tre år, och när det är dags att byta bil bör bilens restvärde vara lika stort som restskulden på ditt lån. Ibland händer det att bilen är värd mer och då kan du få pengar över. Hitta din nästa BMW här

2060 kronor i månaden

Volvo XC60 2017

En stor säker Volvo för så lite som 2060 kronor per månad, jo det är faktiskt möjligt om du finansierar den med ett billån med restvärde och säkerhet. Volvon har rullat 11700 mil och har ett kontantpris på 215 000 kronor. Du får lägga 43 000 kontant. Både rattvärme och parkeringsvärmare ingår, perfekt nu på vintern. Hitta din nästa Volvo här

2324 kronor i månaden

Volkswagen Tiguan 2018

Automatlåda, fyrhjulsdrift och massagestolar – Volkswagen Tiguan är ett av de tryggaste och trevligaste SUV-köpen du kan göra i dag. Jämfört med en helt ny bil sparar du dessutom många tusenlappar på den lägre fordonsskatten. Just det här exemplaret har rullat 7500 mil och kostar 2324 kronor i månaden att finansiera med Blipps billån, innan ränteavdrag. Hitta din nästa VW här

4071 kronor i månaden

Tesla Model 3 2019

Tesla Model 3 är en av de populäraste elbilarna just nu, och det börjar komma ut allt fler exemplar på begagnatmarknaden. Just nu går det att finansiera en Model 3 från 2019 för drygt 4000 kronor i månaden med Blipps billån. Då får du Standard Range-versionen med bakhjulsdrift och en räckvidd på 44,8 mil. Hitta din nästa Tesla här

Fotnot: Om bilen exemplevis kostar 200 000 kr och räntan är 3.95% blir den effektiva räntan 4,93%. Uppläggningsavgift 595 kr och aviavgift 55kr.

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.