Bästa råden till begagnad Renault Clio

Renault Clio är en stor liten bil. Många väljer en större bil – men Clio klarar mer än du tror. Här får du hjälp till köp av en begagnad Renault Clio.

Renault har skapat en riktig storsäljare i nya Clio som är mäkta populär bland de europeiska bilköparna. I synnerhet i hemlandet Frankrike. I Sverige har bilköparna varit lite mer svårflörtade, vilket är synd eftersom Renault Clio är en av de bästa småbilarna.

Modellen har vuxit till sig rejält i sin senaste generationen och är betydligt mer vuxen och rymlig än de tidigare generationerna.  Nere i Europa är Clio oftast familjens första och enda bil och löser alla transportbehov. Om du söker ett mer ekonomiskt bilägande kan Renault vara ett ekonomiskt alternativ som liten familjebil.

Modellen Renault Clio 2020-

Senaste generationen av Renult Clio är en riktigt trevlig bekantskap och fungerar till mycket mer än att bara vara andrabil för korta transporter.  

Det som var en trång småbil för några år sedan är i dag en lika rymlig och användbar bil som en Golf var tidigare. Medan Golf närmat sig de större bilarna. Renault Clio känns större än vad den är och löser de flesta behov.

Visst blir det lite trängre i baksätet när man är van vid en större bil. Men egentligen går det bra och vi är i dag extremt bortskämda med utrymmen i våra stora bilar. När det gäller komforten fungerar fungerar Clio mycket bra även för långfärder om passagerarna bak inte är alltför lång. 

Den är väl ljudisolerad och känns rent subjektivt gå tystare än många större bilmodeller. En gammaldags småbil var surrig på långfärd på motorväg, men med Clio är det inga problem att klara långa dagsetapper i motorvägsfart.

Motorer

Den större motorn på 130 hästkrafter är en riktigt pigg bekantskap och erbjuder lite GTI-känsla. Toppfarten på 200 km/h och 0-100 km/h på nio sekunder räcker bra i alla lägen. Men även den mindre motorn på 90 hästkrafter gör sitt jobb bra och snålar på de dyra bensindropparna. DSG-lådan kan vara lite abrupt i sina växlingar och ger en liten ketchupeffekt från stillastående. Därför behöver det inte vara fel med en manuell Renault Clio.

Problem

Den senaste generationen av Renault Clio har bara några år på nacken, och hittills har det inte funnits några större problem. Franska bilar har betydligt bättre kvalitet än sitt rykte numera. Se bara till att infotainmentsystemet fått alla uppdateringar så borde det inte finnas så mycket att bekymra sig om.

Ekonomi

Priserna börjar på omkring 140 000 kronor, och då får du en bil av årsmodell 2020 som endast rullat några tusen mil. Clio erbjuder god bränsleekonomi, låg skatt och relativt billig försäkring. Även servicekostnaderna är vettiga. Du kommer helt enkelt ganska billigt undan, trots att användarvärdet är högt, ett prisvärt bilägande.

Goda råd Om du kan satsa lite extra så får du en pigg och körglad bil med 130-hästarsmodellen. Det finns också en hybridmodell, men den känns inte riktigt vara värd merkostnaden.