”Enklare än hos bilhandlaren”

En av alla som tagit hjälp av Blipp för att få bilen såld är Lennart Clevemarker från Dals-Ed. Med hjälp av Blipps nya tjänst sålde han sin Tesla Model 3 tryggt och smidigt till ett pris han var nöjd med. – Det blev en mer seriös affär med hjälp av Blipp. Handläggningen var suverän, det var enklare än hos bilhandlaren, säger Lennert Clevemarker.


Nyligen lanserade Blipp ytterligare en nyhet som förenklar privata bilaffärer. Den nya smdiga tjänsten löser allt från annonsering på de största marknadsplatserna till att svara spekulanter och sålla bort oseriösa köpare. Det enda du behöver göra är att ta bilder på bilen och visa den för köparen samt godkänna det slutliga priset.

Sälj bilen kostnadsfritt

En av de som använt tjänsten är Lennart Clevemarker från Dals-Ed i Dalsland. Nyligen lade han själv ut sin Tesla Model 3 till försäljning, men fick ganska många oseriösa svar och flera skambud på bilen. – Det var ett enormt pådrag, men det var väldigt mycket oseriöst. Det var flera som sade att de skulle sätta in pengar direkt och sen komma och hämta bilen, men det kändes inte tryggt.

När Lennart i stället lade ut bilen via Blipps nya tjänst för att sälja bilen blev den snabbt såld till ett pris som Lennart var nöjd med. Köparen kom med ett bra bud till Blipp som Lennart sedan fick godkänna. Dessutom var servicen kostnadsfri för både köpare och säljare.

– Det är inte så lätt att själv sälja en bil för 400 000 - 500 000 kronor. Men känslan är att det blev mer seriöst när det gick via Blipp. Vid själva affären var Blipp med via videolänk och löste alla delar i bilaffären. Handläggningen gick otroligt smidigt, säger Lennart.

Köparen använde Blipps låneerbjudande för att finansiera bilen. Lennart fick betalt direkt innan ägarbytet gjordes digitalt och sedan lämnade han över Teslans nyckelkort till den nya ägaren.

Sälj bilen kostnadsfritt

– Jag kommer att använda Blipp även vid nästa bilförsäljning. Det var en bekymmersfri och seriös transaktion. Det var enklare än hos en bilhandlare, det är inte alla du hittar rätt ton med.

Förutom ännu smidigare säljarservice har Blipp även förenklat betalningen ytterligare för den som ska köpa en begagnad bil privat. Nu kan köparna enkelt välja mellan billån med säkerhet, faktura och kontant betalning när bilen ska betalas.

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.