Så slipper du vänta på ny bil

Leveranstiden på nya bilar är just nu rekordlång. Den som beställer en ny bil kan få vänta 6-12 månader på bilen. Via Blipps showroom kan du köpa nästan nya bilar på privatmarknaden med omgående leverans.

Välj bil här

Den globala bristen på halvledare har ställt till det rejält för många biltillverkare. Sällan eller aldrig har väntetiden på en ny bil varit så lång som i dag. Bilhandlarnas lager av bilar är i stort sett tömda, så den som vill ha en ny bil måste beställa den och vänta på att den ska tillverkas i fabriken. De flesta bilmärken har i dag lång väntetid på nya bilar, och vill du ha en billigare modell är väntetiden extra lång. Bilmärkena prioriterar nämligen de dyrare modellerna som ger dem högre vinst.

Flera olika kartläggningar visar att väntetiden i dag varierar mellan 3-12 månader för olika bilmodeller. Äldre, mindre attraktiva modeller kan gå fort, medan nyare eftertraktade elbilar har upp till ett års leveranstid, i vissa fall ännu längre. Undantaget är Tesla som har kunnat leverera den elektriska SUV:en Model Y på en månad.

Sveriges två största bilmärken, Volvo och Volkswagen, bekräftar i en ny artikel i SvD.se att den som beställer en bil i dag i regel får vänta tills efter sommaren. Kunder som beställer nya elbilen ID.4 får vänta till någon gång i höst, under tredje kvartalet. Den som beställer en Volkswagen Golf får vänta ända till fjärde kvartalet. Även Volvo har långa leveranstider, och kunderna får vänta till någon gång efter sommaren på sina bilar. Återförsäljaren Bilia bekräftar att orderstocken på bilar aldrig har varit så här stor. Även de populära elbilarna Audi Q4 e-tron, Skoda Enyaq och Kia EV6 har i många fall närmare ett års leveranstid.

Nästan ny bil utan leveranstid

Då kan en nästan ny begagnad bil vara en smidigare och snabbare lösning för den som behöver en bil redan i dag. Via Blipp kan du köpa vilken bil som helst på privatmarknaden och få samma trygghet och fördelar som du tidigare bara kunde få hos bilhandlaren. Dessutom har Blipp ett eget showroom där privata ägare säljer sina nyare begagnade bilar. Den sista tiden har flera nästan nya elbilar sålts via Blipp, bland annat Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.3, Skoda Enyaq, Polestar 2 och Porsche Taycan. En unik möjlighet att slippa vänta på sin bil, och kunna köpa den till ett lägre pris än hos bilhandlaren.

Just nu finns bland annat flera nästan nya BMW, Kia Tesla, Volkswagen och Volvo i Blipps showroom. Vissa av bilarna har gått mindre än 2000 mil. Hittar du inte den bil du söker kan du också söka den perfekta bilen via Blipps köpa-bil-hjälpen. Kanske får vi lösa just ditt bilbehov till sport- eller påsklovet?

Hitta din drömbil hos Blipp

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.