Så slipper du vänta på ny bil

Leveranstiden på nya bilar är just nu rekordlång. Den som beställer en ny bil kan få vänta 6-12 månader på bilen. Via Blipps showroom kan du köpa nästan nya bilar på privatmarknaden med omgående leverans.

Välj bil här

Den globala bristen på halvledare har ställt till det rejält för många biltillverkare. Sällan eller aldrig har väntetiden på en ny bil varit så lång som i dag. Bilhandlarnas lager av bilar är i stort sett tömda, så den som vill ha en ny bil måste beställa den och vänta på att den ska tillverkas i fabriken. De flesta bilmärken har i dag lång väntetid på nya bilar, och vill du ha en billigare modell är väntetiden extra lång. Bilmärkena prioriterar nämligen de dyrare modellerna som ger dem högre vinst.

Flera olika kartläggningar visar att väntetiden i dag varierar mellan 3-12 månader för olika bilmodeller. Äldre, mindre attraktiva modeller kan gå fort, medan nyare eftertraktade elbilar har upp till ett års leveranstid, i vissa fall ännu längre. Undantaget är Tesla som har kunnat leverera den elektriska SUV:en Model Y på en månad.

Sveriges två största bilmärken, Volvo och Volkswagen, bekräftar i en ny artikel i SvD.se att den som beställer en bil i dag i regel får vänta tills efter sommaren. Kunder som beställer nya elbilen ID.4 får vänta till någon gång i höst, under tredje kvartalet. Den som beställer en Volkswagen Golf får vänta ända till fjärde kvartalet. Även Volvo har långa leveranstider, och kunderna får vänta till någon gång efter sommaren på sina bilar. Återförsäljaren Bilia bekräftar att orderstocken på bilar aldrig har varit så här stor. Även de populära elbilarna Audi Q4 e-tron, Skoda Enyaq och Kia EV6 har i många fall närmare ett års leveranstid.

Nästan ny bil utan leveranstid

Då kan en nästan ny begagnad bil vara en smidigare och snabbare lösning för den som behöver en bil redan i dag. Via Blipp kan du köpa vilken bil som helst på privatmarknaden och få samma trygghet och fördelar som du tidigare bara kunde få hos bilhandlaren. Dessutom har Blipp ett eget showroom där privata ägare säljer sina nyare begagnade bilar. Den sista tiden har flera nästan nya elbilar sålts via Blipp, bland annat Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.3, Skoda Enyaq, Polestar 2 och Porsche Taycan. En unik möjlighet att slippa vänta på sin bil, och kunna köpa den till ett lägre pris än hos bilhandlaren.

Just nu finns bland annat flera nästan nya BMW, Kia Tesla, Volkswagen och Volvo i Blipps showroom. Vissa av bilarna har gått mindre än 2000 mil. Hittar du inte den bil du söker kan du också söka den perfekta bilen via Blipps köpa-bil-hjälpen. Kanske får vi lösa just ditt bilbehov till sport- eller påsklovet?

Hitta din drömbil hos Blipp

Utvalda artiklar

Köpguide: Volvo XC60 II
Magazine2022-01-31

Köpguide: Volvo XC60 II

Volvo XC60 är Sveriges populäraste SUV. Här får du råd när du ska köpa en begagnad XC60 av generation två.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Begagnad Volvo V60 - köpguide, begtest och råd
Magazine2021-08-23

Begagnad Volvo V60 - köpguide, begtest och råd

Volvo V60 är Sveriges mest sålda nya bil trots att prislappen är ganska väl tilltagen. Som begagnad är den betydligt mer överkomlig. I blipps begtest av V60 får du tips och råd.

Brist på begagnade bilar: ”Guldläge för privat bilaffär”
Magazine2021-11-12

Brist på begagnade bilar: ”Guldläge för privat bilaffär”

Här är bilmodellerna som flest köper och säljer privat i spåren av bristen på nya bilar. Sällan har det varit ett bättre läge för att göra en privat bilaffär – och med Blipp får du samma fördelar som hos bilhandlaren.

Värdera bilen rätt - 5 bra tips
Magazine2021-11-25

Värdera bilen rätt - 5 bra tips

Att värdera din bil är den av de viktigaste frågorna när det är dags för försäljning. Här är fem tips för värderingen som hjälper dig att göra en bra bilaffär.

Begbilarna som säljs över nypris
Magazine2022-05-05

Begbilarna som säljs över nypris

Begagnatmarknaden har blivit så het att vissa bilar säljs för mer än nypriset. Här är några av modellerna.

Välja bilförsäkring - här får du tips
Magazine2022-04-27

Välja bilförsäkring - här får du tips

Bilförsäkring är en stor kostnad och det lönar sig att lägga ner lite möda på att hitta den bästa försäkringen - här får du hjälp att välja rätt.

Sälj bilen enkelt på de största marknadsplatserna
Magazine2022-05-10

Sälj bilen enkelt på de största marknadsplatserna

Det blir allt populärare att sälja bilen privat via Blipp. Nu är det enklare än någonsin att annonsera ut bilen på de största marknadsplatserna.

Nu kan du få bilen hemlevererad
Magazine2022-04-25

Nu kan du få bilen hemlevererad

Köp bilen privat hemma ifrån soffan - sedan kommer bilen hem till dig med Blipps hemleverans. Så här fungerar det.