Värdera bil - enkelt och snabbt här

Att värdera bilen rätt är en utmaning när du ska sälja en begagnad bil. Den senaste tiden har värdet ökat kraftigt på många begagnade bilar. Med hjälp av Blipp kan du sätta värdera bilen rätt och sätta ett optimalt pris och få mer betalt.

Genom att värdera din begagnade bil rätt inför försäljningen kan du tjänat 10 000-tals kronor. Det gäller att inte sätta ett för lågt pris och inte heller ett för högt pris så att köparna skräms bort. Genom att ta Blipp till hjälp vid försäljningen kan du få betydligt mer betalt än vid ett vanligt inbyte hos bilhandlaren. Det kan skilja 15-20 procent, för en dyrare bil kan det motsvara 50 000 kronor eller mer.

Varje år byts ungefär 500 000 bilar in till bilhandlare. De vanligaste bilarna som byts in är Volkswagen Golf, följt av Volvo V70 och Volkswagen Passat. Fyra av fem som säljer en nyare bil väljer att byta in dem trots att de kan få mer betalt vid en privat affär. Med Blipps försäljningstjänst slipper du krånglet när du ska sälja bilen själv och kan få mer betalt. Vi ser till att det enbart är seriösa köpare, att du får betalning direkt på ditt konto. Du betalar bara en fast avgift på 995 kr, först vid avslutad affär
.

Värdera bil enkelt med blipp

Med Blipps värderingstjänst kan du värdera bil kostnadsfritt få ett ungefärligt försäljningspris på din bil. Priset baserar sig på vad liknande bilar bjuds ut för i bilannonser och vad de sålts för. Det kan också vara bra att jämföra själv med de senaste bilannonserna och värdera den på flera ställen, till exempel Car.info , bilpriser.se och Blocket där du kan göra kostnadsfria värderingar.

De senaste åren har värdet på nyare begagnade bilar ökat kraftigt. Det finns flera orsaker till det. Dels är det brist och väldigt långa leveranstider på nya bilar, dels har begagnade bilar lägre skatt och dels gör den svaga kronan att bilarna är attraktiva för export. Här kan du värdera din bil kostnadsfritt för att se om den ökat i värde.
– En sak att tänka på är att inte värdera extrautrustningen alltför högt. Oftast höjer den inte andrahandsvärdet lika mycket som du fick betala för den när bilen var ny, säger Joel Danielsson, rådgivare på Blipp.

Dragkrok, fyrhjulsdrift, backkamera och parkeringsvärmare är exempel på detaljer som höjer värdet, men kanske inte lika mycket som när bilen var ny. Ett konkurrenskraftigt privatpris bör normalt sett ligga strax under det som bilhandlaren begär för en liknande begagnad bil. Om du dessutom säljer din bil med hjälp av Blipp får dina köpare samma fördelar som bilhandlaren kan erbjuda. Din köpare kan få finansiering, kan köpa till en bilgaranti och ni får maximal trygghet vid affären tack vare Blipp. Ofta ligger det uppnådda privatpriset 15-20 procent högre än vad bilhandlaren skulle ha betalat i inbyte.

Värdera bil med blipp

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.