blipp för företag

Skaffa er rätt förutsättningar när ni ska köpa eller sälja er företagsbil själva. Riktig leasing eller avbetalning för företag utan bilhandlare!

Personlig hjälp direkt i mobilen medan du gör din bilaffär!

Företagsbil? Inga problem!

Med en finansiering från blipp kan du enkelt köpa en bil på exempelvis Blocket som säljs av ett annat företag med en ny företagsleasing eller avbetalning som passar ditt företag.

När ni säljer er företagsbil så erbjud finansiering i er annons och få en större målgrupp som har möjlighet att köpa just er bil.

blipps inloggade tjänst är för privatpersoner men för er företag kan vi hjälpa er manuellt. Skicka in intresseanmälan så kontaktar vi er inom kort.

FöretagsleasingPriser ex moms

Bilens pris

80000 kr1200000 kr

Första förhöjd avgift

0 %50 %

Leasingtid

24 mån48 mån

Restvärde

10 %55 %

3 862 kr/mån

ex moms

Genom att klicka på Påbörja intresseanmälan godkänner du Användarvillkor och Integritetspolicy.

Vad ingår?

Klicka för att läsa mer om varje produkt eller tjänst

Kontakta mig

Frågor & svar


Hur fungerar det att köpa och sälja?
Varför ska vi använda blipp när vi köper en företagsbil?
Idag är det svårt att ta över en leasing från ett annat företag, ofta så passar inte leasingen ert önskemål. med blipp så kan ni anpassa er leasing för ett köp på exempelvis Blocket med ett annan företag. Vissa bilar som säljs av företag idag med luftspalt/momspalt är kontant betalda med avdragsgill moms, enda möjligheten idag att köpa en så bil är att betala den kontant och det inte alla företag som kan eller vill.
Varför ska vi använda blipp när vi säljer en företagsbil?
Med rätt förutsättningar blir det lättare att sälja och köpa en bil. Har ni tex en kontant betald företagsbil med avdragsgill moms? För att ni ska kunna sälja denna bil så behöver ni hitta ett företag som har råd att betala bilen kontant. Troligtvis är målgruppen ganska liten och det är där blipp kommer in i bilden. Vi hjälper er att erbjuda blipps finans och garantilösningar i er annons och försäljning vilket kommer skapa en större målgrupp som möjlighet att köpa er bil. Och det är köparen som betalar blipps arvode!
Hur gör vi om vi vill köpa en bil som ägs av ett företag med en gammal leasing?
Ni skickar in er intresseanmälan på www.blipp.se/foretagsleasing så kontaktar vi er inom kort.
Vi ska sälja en av våra firmabilar på Blocket som ligger på leasing, kan vi göra det?
Absolut. Bara bilen uppfyller blipps krav. För privatpersoner så gäller generellt att bilen får ha gått max 18.000mil, vara max 9 år gammal från första gången i trafik och ha max 500hk. Det är annorlunda med företagsköp och varje affär avgörs manuellt. Skicka in er intresseanmälan på www.blipp.se/foretagsleasing så kontaktar vi er inom kort.
Kan jag köpa en bil från en bilhandlare med er tjänst?
Nej. blipp är till för den privata marknaden och för företag som ej är bilhandlare. Bilhandlare kan erbjuda finansieringar, garanti och försäkring utan blipps arvode.
Bilen
Vilken bil kan jag som företag köpa med blipp?
Du kan köpa dom flesta bilarna som företag med blipp. Dock så måste bilen, priset och skicket kontrolleras och godkännas av blipp innan du kan genomföra köpet. Skicka in din ansökan på “blipp för företag” så hjälper vi dig.
Vilken bil kan jag som företag sälja med blipp?
Du kan sälja dom flesta bilarna som företag med blipp. Dock så måste bilen, priset och skicket kontrolleras och godkännas av blipp innan du kan genomföra försäljningen. Skicka in din intresseanmälan på www.blipp.se/foretagsleasingså hjälper vi dig.
Hur vet jag att bilen är i bra skick?
Innan din affär så utför vi en digital kontroll av bilen. När du väl ska titta på bilen så är blipp med dig via ett videosamtal och går igenom bilen. Är bilen i ett bra skick och uppfyller blipps villkor så kan du att köpa den med blipp och uppfyller bilen försäkringsbolagets villkor så kan en garanti ingå.
Vad händer om jag krockar bilen?
Då kontaktar du ditt försäkringsbolag där du har din bilförsäkring.
Hur vet jag att bilen är svensksåld eller importerad?
Detta kan du kontrollera på www.blipp.se/kontrollera-bil
Hur vet jag att mätarställningen stämmer?
blipp kontrollerar mätarställningen mot car.info som jämför mätarställningen från tidigare besiktningar och servicetillfällen.
Kan jag köpa en bil med körförbud?
Nej du kan inte.
Kan jag som privatperson köpa en bil från mitt företag?
Är du och ditt bolag registrerade på samma adress så går det inte.
Vi ska köpa en bil som har en leasing, kan vi köpa den med blipp?
Ja det kan du. Vid köptillfället så löser blipp bort den gamla leasingen och lägger upp er nya leasing eller avbetalning. Tryggt och säkert.
Vi ska sälja en firmabil som har en leasing, hur gör man då?
Vid leveranstillfället så löser blipp er restskuld från ert finansbolag och betalar ut eventuellt överskott till ert företags bankgiro.
Min bil ägs av mitt företag, kan jag sälja den med blipp?
Ja det kan du och det görs utanför tjänstens inloggade läge och sker lite mer manuellt. Fortfarande väldig smidigt.
Jag vill köpa en bil som ägs av ett företag, kan jag köpa den med blipp?
Ja det kan du och det görs utanför tjänstens inloggade läge och sker lite mer manuellt. Fortfarande väldig smidigt.
Leasing för företag
Vad erbjuder ni för leasing?
blipp erbjuder finansiell leasing (den vanligaste för företag) dvs du garanterar ditt eget restvärde och köper ut bilen efter leasingperioden. Du kan även byta in bilen eller sälja er bil till en bilhandlare.
Kan jag få operationell leasing?
Nej. blipps tjänster är för begagnade fordon och operationell leasing är främst för nya bilar från återförsäljare som har ett garanterat restvärde och tar tillbaka bilen efter leasingperioden.
Kan jag välja min period, restvärde och första förhöjda leasingavgift själv?
Parametrarna på leasingen bestäms av fordonets pris, ålder, mil och bolagets kreditvärdighet. Men oftast så kan sin leasing om man vill ha den eller väldigt nära sina önskemål.
Mitt bolag är nystartat, kan jag få en leasing?
Ja det kan du. Finansbolagen har som generellt som krav att du som styrelseledamot ska borga för leasingen och även lägga in minst 20% i första förhöjda leasingavgift.
Vad har ni för ränta?
Räntan bestäms av finansbolagen och är för närvarande 3.95%.
Vi ska sälja en företagsbil som har en leasing, kan vi göra det och hur funkar det?
När ni hittar en köpare på er bil så lägger vi upp en ny finansiering till er köpare och vi köper ut er bil från ert finansbolag, dvs löser er restskuld. Eventuellt överskott på affären betalar vi ut till ert bankgiro.
Avbetalning för företag
Vi vill köpa en bil av ett företag som är utköpt, dvs ingen leasing eller avbetalning, kan vi det?
Ja det kan ni. Har bilen en luftspalt och har momsen kvar så kan ni dra momsen vid köp med en avbetalning. Läs mer HÄR
Vad är momskredit som används som “noll kronor kontant”?
En avbetalning är ett köp på kredit, dvs bolaget äger bilen. Bilen klassas som ett köp och har bilen en luftspalt mellan hytt och flak/skåp så är hela momsen avdagsgill och den får man tillbaka månad tre efter köp från Skattemyndigehten. Momsåterbetalningen används då som kontantinsatsbetalning månad tre dvs momskredit. Läs mer HÄR
Kan jag välja min period, restvärde och kontantinsats själv?
Parametrarna på avbetalningen bestäms av fordonets pris, ålder, mil och bolagets kreditvärdighet. Men oftast så kan sin avbetalning om man vill ha den eller väldigt nära sina önskemål
Mitt bolag är nystartat, kan jag få en avbetalning?
Ja det kan du. Finansbolagen har som generellt som krav att du som styrelseledamot ska borga för avbetalningen och även lägga in minst 20% i kontantinsats.
Måste jag betala en kontantinsats?
Ja, eftersom vi erbjuder riktiga billån så är det lagkrav på att lägga minst 20% av bilens köpesumma i kontantinsats. Kontantinsatsen betalar du till blipp med Swish vid leverans av bilen.
Vad är restvärde?
Restvärde är det du har kvar att betala på bilen till finansbolaget när din låneperiod är över. Du kan alltid välja att förlänga ditt lån efter din låneperiod.
Vad är amortering?
Amortering är avbetalningen du gör på din skuld till finansbolaget.
Är det några övriga avgifter för lånet?
Ja. När ni startar ert kontrakt så betalar ni 595kr i engångsavgift till Ecster. Fakturaavgift på 55kr kommer på er månadsfaktura.
Gör ni en kreditprövning när vi ansöker om en avbetalning?
Ja. Vi skickar in din ansökan till Ecster som gör en kreditprövning.
Kan vi få ett lån fast vi har betalningsanmärkningar?
Kanske, Ecster gör en kreditprövning och har bolaget en stark kreditvärdighet trots en betalningsanmärkning så kan det kanske gå.
Garantin
Hur lång är garantin?
Köper du till en garanti så är den 1 år.
Vem utfärdar garantin?
Trygg-Hansa eller AutoConcept och du får ett garantibevis vid köptillfället.
Får jag ett garantibevis?
JA. Du får garantibeviset vid köptillfället på mailen i samband med ägarbytet.
Vad är det för självrisk på garantin?
Det är ingen självrisk på garantin.
Vart kan jag laga bilen?
Du får laga bilen på auktoriserad verkstad som godkänns av Trygg-Hansa eller AutoConcept. Viktigt att ha skadan godkänd INNAN reparation påbörjas.
Vad kostar garantin?
Garantin kostar 3 995 kr.
Vad händer om bilen går sönder?
Då kontaktar du blipp och vi mailar information gällande din garanti som du ska ha med dig till verkstaden som du själv kontaktar. Du betalar ingen självrisk på reparationen.
Försäkringen
Hur vet jag pris på försäkringen?
Ingår det en försäkring från Trygg-Hansa så får du ett erbjudande hem inom en vecka efter ditt köp med en årspremie. Det är valfritt att fortsätta. Ska du jämföra premie så tänka på att jämföra likvärdiga försäkringar och att du har rätt skydd för just dig. Ecster kräver att du har en försäkring som skyddar ditt objekt som är säkerheten för ditt lån.
Kan jag välja en annan försäkring?
I ditt köp så ingår Trygg-Hansa för att du ska ha en försäkring när du lämnar säljaren, ni kan senare välja en egen försäkring.
Är det en helförsäkring?
Oftast så ingår det en så kallad vagnskadegaranti från tillverkaren av bilen dom första tre åren och då behöver man bara en halvförsäkring. Är bilen äldre än tre år så tecknar vi en helförsäkring. Detta gäller för privata köp av personbilar.
Vad ingår i försäkringen?
Villkoren för just din försäkring kan du läsa mer om här: www.blipp.se/forsakring
Videosamtalet
Hur lång tid tar genomgången?
Beroende på hur väl förberedda du och din säljare/köpare är men cirka 30-60 minuter.
Måste jag vara med i filmen?
Ja. Både köpare och säljare är med i filmen ihop med blipps representant. blipp hjälper er med att genomföra er affär.
Vad kostar blipp?
Vad kostar blipp och vem betalar?
blipp är helt gratis både för köpare och säljare.
Övriga frågor
Vad behöver jag ha med mig när jag ska köpa en bil?
Du måste kunna kan betala din kontantinsats / första förhöjda leasingavgift, kan du inte betala denna så kan du ej genomföra ditt köp. blipp har Danske Bank, SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken för att ta emot betalning via direktöverföring. Se till att ni har sett över just er banks gräns för överföringar. En mail och mobilt BankID i telefon eller dator som du har med dig för att läsa och signera kontrakt. Och se till att telefonen är laddad.
Vad behöver jag ha med mig när jag ska sälja en bil?
Är er bil utköpt eller ligger på avbetalning så har ni ett regbevis till bilen, “den gula lappen”. Ni behöver ha med dig ert senaste regbevis, har ni inte detta med dig så kan vi EJ genomföra er affär. Ni måste även ha ert företags bankgiro för utbetalning av försäljningssumma. En mail och mobilt BankID i telefon eller dator som du har med dig för att läsa och signera kontrakt. Och se till att telefonen är laddad.
Hur görs ägarbytet?
Vi utför detta digitalt. Vi skickar även ut bekräftelse till dig på mailen. Ägarbytet är giltigt omedelbart. Säljer du en bil så sägs din försäkring upp automatiskt. Se dock till att du fått tillbaka eventuell förbetald premie från din försäkringsbolag. Är bilen leasad så dröjer oftast ägarbytet ca 3 dagar och då är säljarens försäkring giltig enligt överenskommelse mellan köpare och ursprunglig säljare.
Vad behövs för att ägarbyta?
Säljarens senaste registreringsbevis. Det senaste regbeviset bestäms av ett utfärdandedatum som ni ser på regbeviset.
Vad är ett regbevis?
Det är en värdehandling från Transportstyrelsen Kallas även den “gula lappen” av vissa.
Vad är kontrollkod?
Kontrollkod är en tiosiffrig kod som finns på ert gula registreringsbevis. Börjar med en tvåa.
Vad är utfärdandedatum?
När Transportstyrelsen utfärdade ditt registreringsbevis. Det senaste datumet är det som är giltigt.
Hur snabbt genomförs ägarbytet?
Varje vardag kl 19:30 utförs ägarbytet hos transportstyrelsen så dom syns även för er i bilregistret men ditt ägarbyte, garanti och försäkring börjar gälla omgående när du får ut din bekräftelse från oss.
Behöver jag skriva på något?
Ja. Och alla signeringar för finanskontrakt, köpekontrakt etc görs digitalt direkt i mobil eller dator med Mobilt BankID.
Vem kan köpa en bil till bolaget?
Det är firmatecknaren som kan köpa en bil till bolaget. Tecknas styrelsen i förening så skall samtliga firmatecknare signera avtalen. Avtalen signeras med mobilt BankId på distans så detta brukar ej vara något problem. Avtalsförslag kan man få ut innan man ska göra affären för att styrelsen ska ha tid att gå igenom affären.
Vem skickar in regbeviset?
Eftersom blipp är digitala med uppkoppling mot Transportstyrelsen så behöver du ej skicka in registreringsbeviset. Vi utför ägarbytet åt dig.
När får vi betalt för vår bil?
blipp betalar bilen till ert företags bankgiro i samband med leveransen. Överföring tar ca 1-2 bankdagar.
Hur betalar ni?
blipp betalar bilen till ert företags bankgiro i samband med leveransen.

Vad tycker våra kunder?

Läs mer om vårt pilotprojekt från 2019

www.teslaleasing.nu

Våra partners