Nya spännande modellerna som går att köpa via Blipp

Nu kan du köpa flera nya spännande bilmodeller med Blipp. Välj en nästan ny bil så kan du slippa leveranstid på upp till ett år. Just nu säljs bilar som Tesla Model Y, Audi e-tron, Volkswagen ID.4 och Hyundai Ioniq 5 via Blipp.

Leveranstiderna fortsätter att vara långa när du beställer en helt ny bil. Visserligen har situationen ljusnat något, men kriget i Ukraina och covid-19-nedstängningar i Kina har orsakat lång leveranstid på de flesta nya bilmodeller. Allra värst är det med elbilar, där är väntetiden ibland uppemot ett år.

Enligt en kartläggning som tidningen Teknikens Värld har gjort är det ett flertal bilmodeller som just nu har en väntetid på 8-10 månader. Biltillverkarna räknar med att situationen ska hålla i sig under året. En stor nackdel är att köparna av elbil missar en del av klimatbonusen när leveransen drar ut på tiden. Vid halvårsskiftet försvann bonusen på 70 000 kronor för bilar som kostar över 700 000 kronor. Och vid nyår sänks bonusen till 50 000 kronor för alla elbilar.

Många har inte tålamodet att vänta ett helt år, och är beredda att betala lika mycket för en lätt begagnad bil som för en helt ny. Det har gjort att priserna har ökat på begagnade elbilar det senaste halvåret. Det är inte ovanligt att bilägare kört bilen ett halvår och fått ut mer pengar för den som begagnad än vad den kostade som ny.

Just nu finns det flera nästan helt nya elbilsmodeller att välja på för begagnatköparna via Blipps Showroom. En av Sveriges hetaste elbilar just nu är Tesla Model Y. Flera exemplar av elbilen säljs just nu direkt via Blipp. Beställer du bilen helt ny får du vänta till någon gång mellan oktober och december enligt Teslas hemsida.

En annan populär färsk elbil är Volkswagen ID.4, som är den tredje mest sålda nya elbilen i år. Just nu kan du få leverans i år istället för nästa år och spara 1000-lappar på minskade bränslekostnader. ID.4 har hyllats i tester som en förnuftig elbil och har en räckvidd på omkring 50 mil med fullt batteri.

Hyundai Ioniq 5 är en annan ny elbilsmodell som redan går att hitta som begagnad via Blipp. Vissa ägare som beställt bilen som ny har väntat över ett år, men det finns de som väljer att sälja sin bil efter bara 700 mil, köparen kan då slippa leveranstid. En spännande finess hos Hyundai Ioniq 5 är så kallad Vehicle2Load, vilket innebär att du kan ansluta maskiner till ett eluttag i bilen, eller till och med ladda en annan elbil.

Skulle du inte hitta den nästan nya bil du söker i Blipps showroom går det bra att även använda Blipps billån med 3,95% ränta när du köper bil via en bilhandlare. Räntenivån på olika billån börjar krypa uppåt och det kan löna sig att jämföra före köpet, särskilt om det handlar om en lite dyrare nästan ny bil.

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.