Sälja Tesla Model 3 - här får du hjälp

Ska du sälja din Tesla Model 3? Då finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Genom att ta hjälp av Blipp kan du maximera betalningen och slippa en massa krångel vid affären.

Tesla Model 3 har varit en av Sveriges absolut populäraste elbilar de senaste åren. Nu börjar många av de som köpte modellen fundera på att byta till en nyare elbil och då kommer det ut allt fler bilar på begagnatmarknaden. Går du också i tankar om att sälja Tesla Model 3? Då finns det en del saker du bör tänka på. Vi på Blipp har gått igenom de bästa råden för dig som ska sälja din Tesla.

Sälj din Tesla Model 3 med blipp

En snabb och enkel lösning kan vara att sälja bilen till en firma, men det kommer inte att ge dig bästa betalning. Men kolla gärna vad firmorna erbjuder och försök att lägga dig på ungefär samma pris när du säljer bilen till en privatperson. Genom att sälja bilen privat kan du ofta få 50 000 kronor mer än om du byter in den, eftersom bilhandlaren behöver ha en marginal på bilen. Glöm inte att räkna in vinterhjulen i priset, de är dyrbara till en Tesla.

Tesla Model 3 är en av de mest attraktiva begagnade bilmodellerna som finns just nu, och bilen brukar vara väldigt lättsåld. Tesla har gjort flera prishöjningar på nya Model 3 den senaste tiden, vilket gjort att begagnatpriserna ökat. Dessutom är väntetiden på de populäraste modellerna just nu 10 månader.

När du ska sälja bilen är det bra om du den nytvättad både invändigt och utvändigt. Då blir det bättre bilder och bilen är lättare att sälja när en spekulant kommer för att titta på den. Här får du goda råd hur du får bilen ren och fin inför försäljningen.

Har bilen några skador eller defekter är det en stor fördel om de är åtgärdade inför försäljningen. Kolla med ditt försäkringsbolag och med verkstad om det till exempel finns krock- eller lackeringsskador på bilen som försäkringen täcker. Det bör om möjligt vara gjort innan försäljningen. Är det fel på bilen är det viktigt att de åtgärdas innan försäljningen.

Samla alla handlingar du har om bilen inför affären, till exempel registreringsbevis, framförallt den delen som innehåller koder för ägarbytet. Kolla också upp bilens mätarställning och lista eventuella saker som ingår i försäljningen, till exempel vinterhjul och takräcke om du har för avsikt att skicka med det. Tesla Model 3 har ingen analog instruktionsbok eller servicebok, så det behöver du inte tänka på, allt finns digitalt i bilen.

Sälj din Tesla Model 3 med blipp

Den modell som står lägst i pris är den så kallade Standard Range med bakhjulsdrift, där startar priserna en bit ovanför 400 000 kronor. Long Range-modellen med fyrhjulsdrift är den vanligaste och den ska ge dig ett högre försäljningspris än Standard Range. Performance-modellen är vanligen dyrast, men skillnaden mot Long Range är inte alltid så stor. Väntetiden på en ny Long Range sträcker sig till februari 2023, vilket påverkar begagnatpriserna i positiv riktning.