Så funkar det att köpa

blipp

Vad är blipp egentligen?

Vi är ingen marknadsplats eller bilförmedlare. Vi hjälper dig att genomföra ditt köp och sköter allt de krångliga via ett videosamtal direkt i mobilen.
Läs gärna igenom även om det är mycket text så förstår du blipp bättre.

Blocket

1. Vart hittar jag bilen?

Bilen köper du av en privatperson. På blocket finns det massor av bilar eller kanske har du en kompis som ska sälja sin bil?

Kontrollera bilen

2. Kontrollera bilen

Ange bilens regnummer och du får en omfattande bakgrundskontroll på bilen. Vi har gjort det enkelt för dig att välja bort dåliga bilar.

Ansök om lånelöfte

3. Ansök om lånelöfte

Du får omgående svar på din ansökan och med ett godkänt lånelöfte kan du skicka ett bud på bilen du är intresserad av.

Skicka ditt bud

4. Skicka ditt bud

Välj månadskostnad och skicka ditt bud och bjud in säljaren till blipp. Vi presenterar dig för säljaren och att du är verifierad med BankID och att du har ett beviljat lånelöfte för att eventuellt köpa bilen.

Personlig hjälp

5. Säljaren skapar konto

Via ditt bud per sms eller mail så kan säljaren skapa konto och svara på ditt bud. Ni båda kan skicka motbud.

Köp

6. Priset

När ni är överens om ett pris för att titta på bilen så bokar ni tid och plats för att ses. Inga bud är bindande och ni båda kan när som helst avbryta er affär.

Personlig hjälp

7. Tid och plats

Säljaren föreslår tid och plats att visa bilen. Tiden bokas även med blipp som är med via video för att hjälpa er med affären.

Köp

8. Titta och provköra bilen

När du tittar och provkör bilen är vi med som din bilexpert.

Köp

9. Om du vill köpa eller hoppa av

Är du överens med säljaren om skick, utrustning och priset så utför vi köpet åt dig. Digitala kontrakt, ägarbyte och vi tecknar garanti och försäkring. Du behöver en mobil och ha höjt din swishgräns för att betala din kontantinsats. Tycker du inte att bilen uppfyller dina förväntningar så kan du hoppa av affären.

Börja med att ansöka om lånelöfte.

Oavsett om du redan har hittat bilen du vill köpa eller inte så kan du ansöka om lånelöfte för att vara redo när rätt bil dyker upp.