Release hero

Kan vi sänka din månadskostnad?

Med Blipp kan du fortsätta leasa din företagsbil med ett nytt avtal anpassat efter just ditt företag.

  • Se över dina kostnader
  • Försäkringserbjudande ingår
  • Samla alla leasingavtal på ett ställe

Prata med en av våra leasingexperter direkt:
010-1463730

Steg 1 av 4

Bli kontaktad av en leasingexpert

Börja med att fylla i registreringsnumret

UtmärktTrustpilot logoTrustpilot logo

Tack vare Release så sänkte jag min månadskostnad med 2 900 kr / mån och kunde samtidigt leasa vidare bilen. Besparing på över 30 000 kr per år tackar man inte nej till i dessa tider. Tack för hjälpen Filip på Blipp

- Martin Andersson, Constant Mark AB

Hur fungerar det?

1. Gör din ansökan

Fyll i din ansökan digitalt på Blipp. Det tar mindre än 1 minut.

2. Få ett nytt erbjudande

Våra experter går igenom dina nuvarande villkor och ger dig bästa möjliga förslag på ett nytt upplägg.

3. Vi löser det krångliga

Luta dig tillbaka medan vi löser det krångliga

Lägg om din företagsleasing - så kan du sänka månadskostnaden på leasingbilen

När omvärlden svänger, då är det klokt att hålla kostnaderna i schack. Visste du att din leasingbil kan ha potential att sänka dina kostnader? Med rätt omförhandling, kör du vidare, men billigare.

Många bilar har ett övervärde jämfört med restvärdet och det finns goda möjligheter att komma ner i månadskostnad — ofta flera tusenlappar på en dyrare bil. Att behålla sin bil har ofta flera fördelar, bland annat slipper man värdeminskningen det innebär med en ny bil, samt att du troligen har en lägre fordonsskatt på din nuvarande.

Att lägga om sitt leasingavtal på Blipp är smidigt — du behöver bara skicka in en intresseanmälan för en kostnadsfri offert. Väljer du att tacka ja så får du hjälp av en leasingexpert hela vägen till din nya månadskostnad.

Förbättra ditt leasingavtal:

  • Kom ner i måndaskostnad
  • Försäkringserbjudande från Trygg-Hansa ingår
  • Blipp sköter hela affären med digital signering

Gör som hundratals nöjda företagare och lägg om din företagsleasing med Blipp.

Våra kunder tycker att vi är...

Frågor och svar

Varför lägga om företagsleasing?

Villkoren för att förlänga leasingavtal är ofta oflexibla vilket enligt vår erfarenhet många företag lider av. Blipp kan hjälpa ditt företag att lägga om leasingavtal enkelt och flexibelt och utgår ifrån det som passar ditt företag bäst. Re:lease har blivit ett attraktivt alternativ för många företagare givet långa leveranstider på nya bilar.

Kan jag verkligen bryta min företagsleasing i förtid?

Ja det kan du. Restskulden som vi får från ditt nuvarande finansbolag inkluderar eventuella avgifter som uppstår när man bryter leasingen. Dock rekommenderar vi inte att bryta kontrakt som har löpt under 18 månader på grund av att avgifterna för uppsägning av finansiella leasingkontrakt kan vara högre för yngre avtal.

Kan jag samla alla mina leasingbilar?

Varje kalkyl och kund är individuell men i många fall går det att samla bilarna på ett och samma finansbolag och även få en samlingsfaktura på alla objekt.

Vad händer med min försäkring när jag lägger om leasingen?

När leasingen läggs om kommer du få en 14 dagars kostnadsfri helförsäkring från Trygg Hansa, följt av 15% rabatt på försäkringspremien första året om du väljer att fortsätta.

Vad händer om jag bryter min leasing mitt i månaden?

Exempel: Du skriver på avtal den 9:e november. Då kommer du få första fakturan med en initalhyra för de dagarna som är kvar i November (21 dagar) och sedan för hela nästkommande månad (December). Vill du istället bryta leasingavtalet i slutet av månaden, prata med din rådgivare så fixar de det.

Finansiell leasing eller operationell leasing?

Två former som är vanliga vid billeasing är finansiell leasing och operationell leasing. Finansiell leasing liknar ett billån men medför bland annat bokföringsfördelar då halva eller hela momsen beroende på biltyp blir avdragsgill. Samt att man vid avyttring tar del av eventuellt överskott. Operationell leasing kan likställas med en bilhyra. Du betalar den avtalade månadskostnaden, kör bilen det överenskomna miltalet per år, och vid löptidens slut lämnar du tillbaka bilen till bilfirman eller finansbolaget. Du tar då inte del av eventuell överskott. Genom Blipp kan vi erbjuda finansiell leasing.