Begagnad elbil & laddhybrid

De skenande bränslepriserna har gjort att intresset för att köpa elbilar och laddhybrider gått upp kraftigt. I februari ökade köpen av begagnade elbilar med 174%, laddhybrider ökade med 81 procent. För de flesta går bytet till laddbara bil smidigt, men det finns en del att tänka på. Vi på Blipp ger dig råd för att du ska lyckas med bytet till elbil och laddhybrid.


Redan innan kriget i Ukraina bröt ut hade bränslepriserna i Sverige ökat kraftigt. De senaste veckorna har priserna slagit rekord, vilket gjort att fler och fler överväger att byta till en laddbar bil. I februari ökade köpen av begagnade elbilar med 174%, medan laddhybrider växte med 81 procent. Forfarande är dock inte mer än fyra procent av de begagnade bilarna laddbara, så de flesta köper fortfarande en bensin- eller dieseldriven bil.
Guide: Drivmedel

Guide: Köpa elbil

Guide: Köpa laddhybrid

Den allra populäraste begagnade elbilen just nu är Tesla Model 3, en bil som du kan köpa via Blipp. När det gäller laddhybrider är bästsäljaren för närvarande Mitsubishi Outlander, de nyare årsmodellerna har en räckvidd på cirka fem mil.

Det finns några saker som är viktiga att tänka på innan du köper en elbil eller laddhybrid. Till att börja med är det en klar fördel om du har laddningsmöjligheter vid din bostad, annars kommer det att gå åt en hel del tid åt att åka till publika laddstolpar. Har du en laddhybrid är det närmast en förutsättning, då den inte kan snabbladdas.

Ska du köpa elbil är de viktigt att du funderar på om den passar ditt körmönster. Ska du ha elbilen som andrabil kanske det räcker med 10-15 mil. Åker du ofta med familjen på fjällsemester är en stor Tesla med 50 mils räckvidd och gratis superladdning är mer passande. Tänk på att de officiella räckviddssiffrorna inte stämmer i verkligheten, särskilt inte vid snabb landsvägskörning i kallt väder. Drar du ofta husvagn eller tunga släpvagnar så går räckvidden ner kraftigt, och många elbilar får inte dra släp.

Vi på Blipp har sammanställt två olika guider, beroende på om du ska köpa laddhybrid eller elbil. Klicka dig vidare för att läsa mer. Behöver du hjälp med bilköpet erbjuder vi dig hjälp med köpeavtal, ägarbyte, billån, försäkring och skuldkontroll. Allt för att du ska göra en så trygg bilaffär som möjligt.

Guide: Drivmedel
Guide: Köpa elbil
Guide: Köpa laddhybrid