Begagnad elbil & laddhybrid

De skenande bränslepriserna har gjort att intresset för att köpa elbilar och laddhybrider gått upp kraftigt. I februari ökade köpen av begagnade elbilar med 174%, laddhybrider ökade med 81 procent. För de flesta går bytet till laddbara bil smidigt, men det finns en del att tänka på. Vi på Blipp ger dig råd för att du ska lyckas med bytet till elbil och laddhybrid.


Redan innan kriget i Ukraina bröt ut hade bränslepriserna i Sverige ökat kraftigt. De senaste veckorna har priserna slagit rekord, vilket gjort att fler och fler överväger att byta till en laddbar bil. I februari ökade köpen av begagnade elbilar med 174%, medan laddhybrider växte med 81 procent. Forfarande är dock inte mer än fyra procent av de begagnade bilarna laddbara, så de flesta köper fortfarande en bensin- eller dieseldriven bil.
Guide: Drivmedel

Guide: Köpa elbil

Guide: Köpa laddhybrid

Den allra populäraste begagnade elbilen just nu är Tesla Model 3, en bil som du kan köpa via Blipps showroom. När det gäller laddhybrider är bästsäljaren för närvarande Mitsubishi Outlander, de nyare årsmodellerna har en räckvidd på cirka fem mil. Här hittar du begagnade Outlander hos Blipp.

Det finns några saker som är viktiga att tänka på innan du köper en elbil eller laddhybrid. Till att börja med är det en klar fördel om du har laddningsmöjligheter vid din bostad, annars kommer det att gå åt en hel del tid åt att åka till publika laddstolpar. Har du en laddhybrid är det närmast en förutsättning, då den inte kan snabbladdas.

Ska du köpa elbil är de viktigt att du funderar på om den passar ditt körmönster. Ska du ha elbilen som andrabil kanske det räcker med 10-15 mil. Åker du ofta med familjen på fjällsemester är en stor Tesla med 50 mils räckvidd och gratis superladdning är mer passande. Tänk på att de officiella räckviddssiffrorna inte stämmer i verkligheten, särskilt inte vid snabb landsvägskörning i kallt väder. Drar du ofta husvagn eller tunga släpvagnar så går räckvidden ner kraftigt, och många elbilar får inte dra släp.

Vi på Blipp har sammanställt två olika guider, beroende på om du ska köpa laddhybrid eller elbil. Klicka dig vidare för att läsa mer. Behöver du hjälp med bilköpet erbjuder vi dig hjälp med köpeavtal, ägarbyte, billån, försäkring och skuldkontroll. Allt för att du ska göra en så trygg bilaffär som möjligt.

Guide: Drivmedel
Guide: Köpa elbil
Guide: Köpa laddhybrid

Utvalda artiklar

Nu kan du få bilen hemlevererad
Magazine2022-04-25

Nu kan du få bilen hemlevererad

Köp bilen privat hemma ifrån soffan - sedan kommer bilen hem till dig med Blipps hemleverans. Så här fungerar det.

Jätteökning för begagnade elbilar och laddhybrider
Magazine2021-08-16

Jätteökning för begagnade elbilar och laddhybrider

Elbilar och laddhybrider ökar kraftigt på begagnatmarknaden. Här är de 20 modellerna som säljer allra bäst just nu.

Begtest & köpguide: Tesla Model 3 - köp rätt begagnad Tesla
Magazine2021-08-11

Begtest & köpguide: Tesla Model 3 - köp rätt begagnad Tesla

Tesla Model 3 är en av de allra populäraste begagnade elbilarna. I detta begtest får du tips och råd vad du ska tänka på inför köpet av en begagnad Model 3.

Elbilsexpert: Elbilar knappar in på laddhybrider
Magazine2022-05-11

Elbilsexpert: Elbilar knappar in på laddhybrider

Laddhybrider har hittills varit populärare än elbilar - men snart kan de helt elektriska bilarna gå om. Här är de mest sålda just nu.

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.