7 tips: Sälja bil privat

Att sälja bilen privat  är enklare och säkrare än tidigare. Blipp hjälper dig med allt det krångliga och otrygga – och du kan få 15-20 procent mer betalt än hos bilhandlaren. Här är 7 enkla tips för att du ska göra för en smidig bilaffär.

1. Ha papper och dokument i ordning.

Samla alla papper och dokument som tillhör din bil så att du har allt i ordning inför affären. Registreringsbevis, servicebok, kvitton, besiktningsprotokoll och bruksanvisning är bra att ha lätt tillgängliga. Kontrollera att du har alla nycklar till bilen. Om du säljer bilen med hjälp av Blipp är det inte ett krav att ha registreringsbeviset tillgängligt direkt, vi kan lösa ägarbytet utan regbevis. 

2. Åtgärda eventuella brister

Om din bil är felfri, servad och besiktigad är den enklare att sälja. Om det är dags för besiktning bör den vara gjord. Det går att sälja en bil även om den har defekter, men det är mycket enklare att sälja en felfri bil och du kommer att få mer betalt. Har bilen krockskador som täcks av din försäkring bör de åtgärdas innan den säljs.

3. Tvätta bilen invändigt och utvändigt

Genom att förbereda bilen och ha den ren och snygg blir det enklare att sälja den. Tvätta bilen noggrant både in och utvändigt blir det både bättre bilder i annonsen och lättare att sälja bilen när köparen väl är på plats. I vår tvättguide får du hjälp att få bästa resultatet. Det går även att ta hjälp av en proffsrekondare som rengör din bil och polerar upp den så att den skiner nästan som ny. Det kostar några tusenlappar men kan visa sig vara väl investerade pengar.

4. Lägg ut bilen kostnadsfritt

Genom att sälja bilen med Blipps digitala tjänst annonserar du ut den kostnadsfritt på de största marknadsplatserna.Vanligen får du 15-20 procent mer betalt jämfört med ett inbyte hos bilhandlaren. Blipp kontrollerar din bil och ger ett uppskattat värde som du kan använda som riktmärke när du sätter ett pris. Steg för steg får du svara på några enkla frågor för att Blipp ska kunna lägga ut din bil.

SÄLJ BILEN KOSTNADSFRITT - KLICKA HÄR

5. Ta bra bilder på din bil

Efter att du svarat på frågorna får du ett mejl med instruktioner om hur bilen ska fotograferas. Ett av de bästa och enklaste sätten att få din bil såld är att ta bättre bilder som fångar köparnas uppmärksamhet. Har du en nytvättad bil blir det mycket enklare. I vår fotoguide får du proffstips för att ta bättre bilder. När du använder Blipp får du kostnadsfritt ha åtta bilder i annonsen.

6. Var beredd att svara på bud

När Blipp fått dina bilder publiceras annonser på de stora marknadsplatserna för bilar. Alla bud som kommer in presenteras för dig. När intresserade köpare hör av sig med frågor svarar vi så långt det är möjligt. Det kan därför hända att vi kontaktar dig för att få svar på vissa frågor. Det är du som i slutändan godkänner priset som din bil ska säljas för.

7. Ha tid för att träffa köpare

När det är dags för att göra affär är Blipp med via videosamtal under köpet för att svara på frågor, göra en visuell kontroll av bilen och se till att affären går rätt till. Alla köpare är verifierade med BankID. Blipp hjälper dig med avtal, ägarbyte, transaktioner lösen av lån och garanti när vi kommit överens om ett pris. Vi kontrollerar även om det finns några restskulder på bilen och betalar bort ditt nuvarande billån. Det enda du behöver vid transaktionen är ett mobilt BankID.

SÄLJ BILEN KOSTNADSFRITT - KLICKA HÄR

Utvalda artiklar

Rekordlång leveranstid på nya bilar
Magazine2022-04-12

Rekordlång leveranstid på nya bilar

Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

”Supersmidigt både att köpa och sälja”
Magazine2022-03-29

”Supersmidigt både att köpa och sälja”

Joacim tog hjälp av Blipp både för att sälja och köpa bil. ”Smidigare och tryggare kan det knappast bli”.

Köpguide: Tesla Model S
Magazine2021-12-23

Köpguide: Tesla Model S

Tesla Model S är bilen som startade hela elektrifieringsvågen. I dag är det en eftertraktad begbil – men det finns lite att se upp med.

Sälj bilen enkelt och tryggt
Magazine2021-12-03

Sälj bilen enkelt och tryggt

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna - och får hjälp med hela försäljningen.

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd
Magazine2021-08-31

Köpa begagnad VW Golf: Begtest, köpguide och råd

Volkswagebn Golf är en av de mest populära begbilarna. Med blipps test får du tips och guide inför ditt köp av en begagnad Golf.

Köpguide: BMW 5-serie
Magazine2021-12-21

Köpguide: BMW 5-serie

BMW 5-serie är en begbil som sätter extra guldkant på tillvaron. I Blipps begtest får du råd inför ditt köp.